"Mir je naša nacija": Đukanović je ostavio bez posla mnoge Danilovgrađane

"Đukanović drži strah svojim lokalnim funkcionerima koji u ovom mandatu nisu ispunili skoro nijedno veće predizborno obećanje, pa će sljedstveno tome i proći na narednim izborima", navodi se u saopštenju

5390 pregleda 34 reakcija 6 komentar(a)
"Mir je naša nacija", Foto: Koalicija Mir je naša nacija
"Mir je naša nacija", Foto: Koalicija Mir je naša nacija

Da je potrebno biti bez trunke savjesti pa izjaviti ono što je Đukanović juče izjavio u Danilovgradu, opštini u kojoj je njegova politika pozatvarala, a prethodno poharala skoro sva preduzeća, te da su uzaludna rastrčavanja po terenu Markovića i Đukanovića, kazali su iz koalicije "Mir je naša nacija".

"Predsjednik je, u pratnji svoje nadaleko čuvene kamarile sa zatamnjenim staklima, dočekan od strane nikad manje građana, prisustvovao otvaranju prodavnice jedne burazerske kompanije. Čovjek koji je bez posla ostavio na hiljade Danilovgrađana, Podgoričana i Nikšićana koji su bili zaposleni u fabrikama i farmama širom danilovgradske opštine, pojavio se juče u Bjelopavlićima da drži strah svojim lokalnim funkcionerima koji u ovom mandatu nisu ispunili skoro nijedno veće predizborno obećanje, pa će sljedstveno tome i proći na narednim izborima", navodi se u saopštenju ove koalicije.

Kažu da masovan odliv članova vladajuće partije, od kojih se mnogi odlučuju da pristupe i Demokratama, neće moći da zaustavi ni Đukanović.

"Čuvena rečenica „još ovaj put“, iza koje ne stoji skoro nijedno ispunjeno obećanje, ne prolazi više ni u Danilovgradu. Uostalom, koliko je sam Đukanović zadovoljan radom opštinskog odbora svoje partije u ovom gradu najbolji pokazatelj je činjenica da je na njegovo čelo, protivno volji nekoliko struja u lokalnom DPSu, instalirao čovjeka koji sam za sebe ne kaže da je iz Danilovgrada, već iz Nikšića, a da živi u Podgorici." Iz koalicije navode da je Predsjednik "privilegovanih građana" iskoristio priliku da još jednom obiđe ruševinu nekadašnjeg hotela Zeta i da po ko zna koji put, baš nekako pred neke izbore, pusti animaciju, rađenu bez prethodno urađenog projekta, i tako opet obeća otvaranje ovog kultnog mjesta za Danilovgrađane, nešto što prethodnih desetak nisu ispunili.

Poručili su da Đukanoviću mještani Danilovgrada sigurno neće oprostiti perfidne igre sa ciljem otimanja svetinja, te da su uzaludna predizborna rastrčavanja Markovića i Đukanovića po terenu.

"Na kraju, valja podsjetiti predsjednika ateistu koji „stoluje“ u sekularnoj državi, a koji je dao doprinus nauci tako što je proklamovao formiranje svoje privatne i partijske crkve, da mu mještani koji se ponose time što žive u opštini na čijoj teritoriji se nalaze svetinje kao što su manastiri Ostrog i Ždrebaonik sigurno neće oprostiti takve zlokobne namjere i perfidne igre, sa ciljem otimanja svetinja ili, makar, unošenja nemira u narod. Otvaranje piljara, česama i fontana deset dana pred izbore neće ih spasiti odlaska u političku prošlost, i to odlučnim i sigurnim korakom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: