Šćepanović: SDP vodi ka nezavisnim institucijama i jakoj Crnoj Gori

Šćepanović je istakao da je odlučio da podrži SDP jer je svojim djelovanjem kroz prethodne tri decenije dokazala da su joj Crna Gora i njeni interesi na prvom mjestu

3124 pregleda 24 reakcija 18 komentar(a)
Drago Šćepanović, Foto: SDP
Drago Šćepanović, Foto: SDP

Samo Jaka Crna Gora može biti udobna kuća za sve nas koji u njoj živimo, a ona može biti jaka samo ako je zasnovana na pravdi, kazao je Drago Šćepanović predsjednik Opštinskog odbora Pokreta za promjene (PZP) i odbornik u Skupštini Opštine Danilovgrad koji je podržao listu “SDP - JAKA CRNA GORA”.

Šćepanović je istakao da je odlučio da podrži SDP jer je svojim djelovanjem kroz prethodne tri decenije dokazala da su joj Crna Gora i njeni interesi na prvom mjestu.

“To je temeljni princip mog političkog djelovanja i tu su nam se ukrstili putevi. Samo Jaka Crna Gora može biti udobna kuća za sve nas koji u njoj živimo, a ona može biti jaka samo ako je zasnovana na pravdi, ako se čuva njen multietnički sklad i ako je u ekonomskoj politici fokus na običnom covjeku, a ne na tajkunima. Smatram da treba podržati SDP jer ne pravi kompromise sa stvarima koje su suštinski važne za Crnu Goru, a to su državnost, vladavina prava i njeni ekonomski interesi”, kazao je Šćepanović.

Istakao je da je jedan od osnovnih ciljeva liste “SDP – JAKA CRNA GORA” učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju u narednom četvorogodišnjem mandatu.

“Evropski sistem vrijednosti koji SDP dosljedno propagira, bez ideoloških skretanja, od nastanka do današnjeg dana najbolje pokazuje da ljudi u njemu najjasnije vide evropski put Crne Gore i garant su njenog bržeg učlanjenja u evropsku porodicu naroda":

Navodi da su ovi izbori su takođe veoma značajni jer se Crna Gora nalazi u ozbiljnoj institucionalnoj krizi.

"Za jake i nezavisne institucije prije svega je potrebna politička volja, a SDP je pokazala da joj ne fali ni hrabrosti ni volje da uperi prstom na taj problem i bije tu bitku. Zato poštovani građani 30. avgusta podržimo SDP jer jak SDP vodi ka nezavisnim institucijama i jak SDP vodi ka jakoj i evropskoj Crnoj Gori”, zaključio je Šćepanović.

Bonus video: