"Za budućnost Crne Gore" Kolašin: Policija poziva učesnike auto litija na informativni razgovor

"Baštiniti demokratiju a pravdu sprovoditi selektivno poraz je cjelokupnog crnogorskog društva“

3445 pregleda 80 reakcija 5 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Iz izbornog štaba koalicije "Za budućnost Crne Gore" u Kolašinu tvrde da su „određeni učesnici auto litija dobili od Uprave policije pozive za informativni razgovor“.

Iz tog izvornog štaba podsjećaju da su prava na „na slobodu misli, vjeroispovijesti i slobodu izražavanja zagrantovana Ustavom Crne Gore“.

„Svakome se jemči pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovijesti. Svako ima pravo na slobodu izražavanja govorom, pisanom riječju, slikom ili na drugi način. Ovo su prava propisana Ustavom Crne Gore. Upravo iz tog razloga se pitamo zašto su određeni učesnici autolitije u Kolašinu dobili od Uprave policije poziv na informativni razgovor. Da li je sloboda izražavanja ugrožena do te mjere da biti slobodan i izraziti svoj stav po pitanju važnih segmenata nije preporučljivo ? Zašto policija selektivno postupa u slučaju auto litije, kada se na isti način proslavljao i Dan državnosti i Dan nezavisnosti? "- piše u saopštenju izbornog štaba te koalicije.

"Baštiniti demokratiju", navodi se u saopštenju, „ a pravdu sprovoditi selektivno poraz je cjelokupnog crnogorskog društva“.

Prava i slobode su, tvrde, „ izvan svake politike i uvjerenja, a život u takvom sistemu i društvu koje mora biti inkluzivno je ono čemu stremimo“.

Bonus video: