"do ove odluke moglo doći mnogo ranije"

Crno na bijelo: Odluka NKT-a da u ovom trenutku otvori granice kontinuirano politička

Oni napominju da su opravdane njihove tvrdnje od prije par dana kada su kazali da se NKT rukovodi politikom vladajuće partije

15649 pregleda 17 komentar(a)
Nacionalno koordinaciono tijelo, Foto: Platforma Crno na bijelo
Nacionalno koordinaciono tijelo, Foto: Platforma Crno na bijelo

"Odluka transmisionog tijela Vlade Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), da od sjutra otvori granice prema Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Makedoniji potvrđuje da je vlast izborima koji predstoje podredila apsolutno sve, pa i turističku sezonu od čijeg uspjeha zavise mnoge crnogorske porodice, ugostitelji i privrednici", saopštili su danas iz koalicije „Crno na bijelo“.

Oni napominju da su opravdane njihove tvrdnje od prije par dana kada su kazali da se NKT rukovodi politikom vladajuće partije u odlučivanju i da je to u suštini parapolitičko tijelo Demokratske partije socijalista.

Kako su kazali „da je među nadležnima bilo onih koji vide dalje od lične koristi, do ove odluke je moglo doći mnogo ranije, kada se još nešto i moglo spasiti sa turističkom sezonom koja je generator cijele crnogorske privrede“.

"Ovako jasno je da NKT nije uspio ni da sačuva sezonu ni zemlju od koronavirusa. Postavlja se pitanje da li se vlast hvata za posljednju slamku spasa da izvuče turističku sezonu ili svoj procenat na izborima žele da jeftinim trikovima povećaju dovođenjem glasača iz susjednih država. Jedno je sigurno – izbori u Crnoj Gori pod ovim režimom su već odavno turistička atrakcija“, zaključili su iz koalicije Crno na bijelo.