kandidat za poslanika na listi “Za budućnost Crne Gore”

Šćekić: Poslije trijumfa na izborima, prioritet je usvajanje Zakona o naknadama majkama sa troje i više djece

Kako je istakao, "DPS i sateliti pokazuju sve veću nervozu i strah jer su učestvovali u otimačini narodne i državne imovine"

9708 pregleda 143 reakcija 31 komentar(a)
Dragoslav Dado Šćekić, Foto: Vijesti
Dragoslav Dado Šćekić, Foto: Vijesti

Dragoslav Dado Šćekić, potpredsjednik SNP CG i kandidat za poslanika na listi koalicije “Za budućnost Crne Gore”, kazao je da će ova koalicija "poslije trijumfa na izborima" početi da ostvaruje ono što je dio njihovih programskih ciljeva i realnih obećanja građanima.

"U tom pravcu, jedan od naših prioriteta jeste usvajanje Zakona o nadoknadama majkama sa troje i više djece. Podsjetićemo da je ovaj Zakon usvojen na predlog Socijalističke narodne partije, ali ga je većina oličena u DPS-u, SD-u i Bošnjačkoj stranci ukinula i otela stečeno parvo, čime su se na najgrublji način poigrali sa sudbinama hiljada naših majki. Tu silu, nerazuman odnos i nepravdu, ispravićemo odmah po preuzimanju vlasti. Odlazeća vlada napravila je i najveći dug koji je jedna vlada mogla ostaviti u svom četvorogodišnjem mandatu. Otvoreno se pitam na šta su to trošili novac i gdje su te pare otišle, gdje su te nove fabrike, ako nijesu imali novca za naše najranjivije kategorije?", navodi se u saopštenju

On je podsjetio da je opozicija "odmah poslije pobjede na lokalnim izborima u Beranama pokrenula projekat besplatnih udžbenika za sve osnovce".

"Time smo olakšali roditeljima koji imaju đake i umanjili im makar dio troškova. Tu praksu besplatnih udžbenika za sve đake nastavićemo i na državnom nivou, čime ćemo samo ispoštovati zakonsku obavezu besplatnog školovanja naše djece", dodao je Šćekić.

Kako je istakao, "DPS i sateliti pokazuju sve veću nervozu i strah jer su učestvovali u otimačini narodne i državne imovine. I oni znaju da se dan promjene vlasti približava. Nervoza je opravdana, a strah treba da postoji kod onih koji su učestvovali u otimačini narodne imovine, jer dan pobjede se neumitno bliži".

Šćekić je napomenuo da koalicija ,,Za budućnost Crne Gore” pokazuje na djelu kako se "okuplja i mobiliše država oko ekonomskog oporavka i uništavanja prakse pljačkanja svoje države".

Istakao je da je “Za budućnost Crne Gore” opozicioni pokret, koji je okupio političke snage i intelektualnu elitu, koja će, kako tvrdi, da promijeni i pobijedi vlast.

"To je politička budućnost SNP-a i Crne Gore. Pridružite nam se! Pobijedićemo zajedno, za Crnu Goru i za našu djecu", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas