Predsjednica Foruma mladih SDP-a

Cikotić: Plata Verice Maraš kao 33 omladinske

Cikotić je dodala da "Jaka Crna Gora ne može tolerisati partitokratiju kao osnovni mehanizam zapošljavanja"

7890 pregleda 81 reakcija 40 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP Jaka Crna Gora
Cikotić, Foto: SDP Jaka Crna Gora

Predsjednica Foruma mladih SDP-a i kandidatkinja za poslanika na listi „SDP – Jaka Crna Gora", Amina Cikotić, kazala je će omladina ostati u Crnoj Gori "jedino kada ne bude privilegovanih pojedinaca koji žive u luksuzu dok mladi nemaju zaposlenje."

"Inspirisani jučerašnjom izjavom menadžmenta “Plantaža” da će ovogodišnju sjajnu berbu grožđa sorte kardinal biti uključen i menadžment firme zbog nedostatka radne snage mi smo danas ovdje da podsjetimo da bi to bio sjajan način da gospođa Verica Maraš produktivnim radom zaradi makar dio svoje plate od 7000€", navodi se u saopštenju koje potpisuje Cikotić. 

Ona je podsjetila da je Dušan Kankaraš juče informisao medije da su radnici koji su angažovani za ovaj posao za jednu ubranu gajbu kardinala od Plantaža plaćeni 40 centi i ukoliko uberu 60-tak gajbi dnevno zarađuju dnevnicu od oko 25 eura.

"Ukoliko bismo istu formulu primjenili na gospođu Maraš to bi značilo da je neophodno da ona radi 280 dana da bi zaradila iznos koji joj se plaća mjesečno. Kako je gospodin Kankaraš najavio berba traje od 16. jula do kraja avgusta, dakle nekih 236 dana manje nego što bi bilo dovoljno gospođi Maraš da dostigne ovaj iznos, ukoliko bi radila svakog dana", kaže se u saopštenju. 

Cikotić je istakla da "ukoliko ostavimo satiru sa strane i vratimo se crnogorskoj stvarnosti – mi, kao omladina SDP-a smo danas ovdje da izrazimo svoj protest ka sramnom ćutanju Vlade, kao većinskog vlasnika Plantaža na inicijativu za smjenu Verice Maraš sa mjesta izvšne direktorice zbog neprimjereno visoke plate koju prima već godinama dok kompanija na čijem je čelu posluje sa gubitcima."

Kako je ona kazala, "dok mladi ljudi u Crnoj Gori nisu u mogućnosti da nađu ikakvo zaposlenje ili rade za mizeran minimalac imamo direktore gubitaških kompanija koji imaju neprimjerene prihode isključivo na osnovu svoje pripadnosti vladajućim strukturama".

Cikotić je dodala da "Jaka Crna Gora ne može tolerisati partitokratiju kao osnovni mehanizam zapošljavanja" i napomenula da će istrajati na tome da se u Crnoj Gori "mladi, ali i svi ostali, zapošljavaju u skladu sa svojim profesionalnim, ali i ljudskim kvalitetimam, a ne zbog pripadnosti bilo kojoj partiji."

"Jaka Crna Gora znači da Verica Maraš i slični njoj ne mogu primati mjesečno više nego 60.000 građana Crne Gore, ili skoro 30 puta više od prosječne penzije. Omladina će ostati u Crnoj Gori jedino kada ne bude privilegovanih pojedinaca koji žive u luksuzu dok mladi nemaju zaposlenje", zaključuje se u saopštenju.