DPS je na istorijskom minimumu, narod se konačno ujedinio!

Identitetsko pitanje, koje se koristilo kao jabuka razdora kao i narativ o odbrani države od njenih građana, više nemaju efekta. Narod je prozreo političke manipulacije i ne želi da podliježe jeftinim trikovima kojima vladajuća većina sebi omogućava skupocjen život

72796 pregleda 5255 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

U posljednjih godinu dana u Crnoj Gori su u toku dva uzročno-posljedična proseca. Prvi proces karakteriše brutalno ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i vjerskih sloboda, brojne afere o korupciji, progon političkih neistomišljenika, rapidan porast državnog duga, prekrajanje izborne volje građana na lokalnom nivou, endemska korupcija o kojoj govore i međunarodne adrese, a zatim i agresivna medijska propaganda protiv svih kojih odbijaju da se potčine samovolji političke manjine i politička retorika koja drastično snižava standarde javne komunikacije.

Na udaru su sloboda govora i javnog izražavanja, dok ograničenja i sankcije zadiru u sve pore života, javnog i privatnog djelovanja. Agresije nisu pošteđeni ni prirodni biseri Crne Gore. Alavost bogataške klike u kombinaciji sa nebrigom prema prirodi, dovela je do potpune devastacije naše morske obale i uništavanja rijeka i šuma na sjeveru zemlje. Neodgovorno vođenje politike da bi se po svaku cijenu očuvala vlast, dovelo je do duboke socijalne nejednakosti, te sve učestalije (zlo)upotrebe represivnog aparata koje sprovodi režim DPS-a, da bi na kraju nasrnuo i na duhovne temelje naše države. Zbog svega toga, ova parapolitička organizacija koja već 30 godina neprekidno vlada državom, uzurpirajući sve njene resurse i živote svih nas, nalazi se na istorijskom minimumu podrške pred izbore koji se održavaju 30. avgusta.

Identitetsko pitanje, koje se koristilo kao jabuka razdora kao i narativ o odbrani države od njenih građana, više nemaju efekta. Narod je prozreo političke manipulacije i ne želi da podliježe jeftinim trikovima kojima vladajuća većina sebi omogućava skupocjen život.

Šansa i mehanizam - za donošenje političke odluke o smjeni režima, koji se de fakto pretvorio u jedan diktatorski režim - jeste u rukama naroda, i narod je preuzeo taj mehanizam, počeo da koristi tu polugu moći i odlučio da promijeni svoju sadašnjost zbog budućnosti. Tako je i nastao drugi proces u okviru kojeg je formirana nova društvena većina, okupljena oko odbrane osnovnih demokratskih vrijednosti i principa, vladavine prava, pravedne raspodjele resursa, ekonomske dobrobiti, borbe za životnu sredinu i očuvanja duhovnog i kulturnog nasljeđa naše države.

Na zahtjev naroda da se formira veliki opozicioni savez, čiji je primarni cilj - budućnost koja pripada svim građanima a ne samo izabranima, nastala je narodna koalicija "Za budućnost Crne Gore". Ugledni profesori, osvjedočeni borci za Crnu Goru oslobođenu od represije, korupcije i protekcije, mnoštvo mladih ljudi, prvi put u skorijoj istoriji ovih prostora ujedinili su se kao izraz svoje slobodne volje i volje naroda!

Oni su nosioci zdravih promjena za budućnost Crne Gore.

PROMO