Vujović: Jaka Crna Gora protiv pohare i nacionalizma iz devedesetih

"Nas u SDP ne vodi nijedan centar moći – ni medijski, ni tajkunski, ni crkveni niti neki van granica Crne Gore"

5688 pregleda 146 reakcija 60 komentar(a)
Vujović, Foto: SDP
Vujović, Foto: SDP

Generalni sekretar SDP i kandidat za poslanika na listi "SDP - Jaka Crna Gora", Ivan Vujović rekao je da su Crnoj Gori potrebne korjenite promjene "jer nas je loša vlast osiromašila, unazadila i zaustavila na evropskom putu ali taj proces promjena moraju da vode građanske, progresivne i državotvorne snage, a ne oni koji pale NATO zastave i koji od Crne Gore žele da naprave jednovjersku i jednonacionalnu državu."

"Crna Gora se ne može mijenjati sa antievropskim i antizapadnim snagama, nacionalizmom iz devedesetih godina i praksom da se crkva miješa u politiku okupljajući političare i dajući im smjernice za političko djelovanje. Politika negiranja države, u kojem god obliku da se ona ispoljavala - ekspertskom ili nekom drugom, koja želi da mijenja njen građanski i prozapadni karakter, duboko je štetna za Crnu Goru", kazao je Vujović.

Dodao je da SDP - Jaka Crna Gora neće nikome dozvoliti da "nas, pod izgovorom borbe protiv evidentno loše i poharne vlasti, vrati u prošlost i uništi ili obesmisli sva strateška dostignuća koja smo postigli."

"Naš ključni cilj je da završimo pregovore sa EU do kraja 2024.godine. Zato lista SDP - Jaka Crna Gora u našim evropskim partnerima vidi ključnog tj. strateškog saveznika i partnera u procesu uspostavljanja jasne evropske i reformske politike za naredni četvorogodišnji period. Put u Evropu i demokratiju nikako ne ide zajedno sa politikom kleronacionalizma, revizijom naše antifašisitčke prošlosti i rušenjem građanskog koncepta države. Kao što, naravno, ne ide zajedno ni sa vladajućom endemskom korupcijom, nepravdom i tajkunskom poharom onoga što su stvorile generacije prije nas. SDP, kao i uvijek, vodi svoju, dakle samostalnu, državotvornu i reformsku politiku. Drugi su se mijenjali a naša magistrala je ostala ista - vrjednosno i politički potvrđena u ove tri decenije na pravoj strani istorije. Nas u SDP ne vodi nijedan centar moći – ni medijski, ni tajkunski, ni crkveni niti neki van granica Crne Gore. Ćutati nećemo na bezakonje vlasti, zbog čega smo i izašli iz takve vlasti ali ni na nacionalizam i klerikalizam koji se želi nametnuti kao paradigma opozicione politike", zaključio je Vujović.

Bonus video: