Perović: Moj posljednji susret sa političarima desio se u zgradi Vlade, objavljena slika nastala proljetos

"Međutim, nijesam srećan što živim u vremenu kad se novinarstvom zove produkovanje laži i uhođenje ljudi"

37863 pregleda 1839 reakcija 249 komentar(a)
Perović, Foto: Savo Prelević
Perović, Foto: Savo Prelević

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kazao je da je slika, objavljena na jednom portalu i društvenim mrežama, na kojoj je on sa profesorom Miodragom Perovićem i liderom URA-e Dritanom Abazovićem, nastala proljetos, a ne juče kako je to prikazano.

U izjavi dostavljenoj "Vijestima" Perović je rekao da uvjek rado razgovara sa svima, a da se njegov posljednji susret sa političarima desio u zgradi Vlade Crne Gore.

Rektor Cetinjske bogoslovije kazao je da je Crkva ostavila političare da sami vode predizbornu kampanju.

"Još od antičkih vremena, pa sve do danas, trg jednoga grada i podne bijeloga dana legitiman su i poželjan prostor da se ljudi sretnu i razgovaraju. Kako prijatelji i istomišljenici, tako i oni koji u međusobnim različitostima grade suživot. Srećan sam što živim u zemlji gdje čovjek ima priliku da se sretne i porazgovara sa pametnim i obrazovanim ljudima. Kao građanin i kao sveštenik, ne samo da imam pravo, nego i obavezu da razgovaram javno (da me svi vide) i sa vjernicima i sa onima koji to nijesu. Međutim, nijesam srećan što živim u vremenu kad se novinarstvom zove produkovanje laži i uhođenje ljudi. Juče je drustvenim mrežama kružila slika mog susreta sa g. Abazovićem i prof Perovićem, plasirana od kvazi-novinara tako, kao da je riječ o mom učešću u nečijoj predizbornoj kampanji. Naš uslikani susret, koji smatram čašću i privilegijom, desio se proljetos, na očigled svih, a izbori tada nijesu bili tema ni nama ni društvenoj javnosti. Tako da to o čemu smo pričali - sami Bog zna! Crkva je ostavila političare da sami vode predizbornu kampanju, pošto njoj to svakako ne pripada, ali izgleda da špijunske službe ne ostavljaju na miru Crkvu ni u ovom vremenu, nego slike iz prošlosti prikazuju kao jučerašnje. Što se ovoga popa tiče, uvjek rado razgovaram sa svima. Eto recimo, moj posljednji susret sa političarima desio se u zgradi Vlade CG sa predstavnicima aktuelne vlasti kada smo po ko zna koji put konstatovali da ova vladajuća garnitura ne razumije položaj Crkve u drzavi, niti želi da gradi sekularno društvo - uzalud zagarantovano Ustavom i međunarodnim standardima i preporukama", rekao je Perović.

Bonus video: