URA Ulcinj: Starom gradu je mjesto u UNESCO, srušićemo "monstruozni" objekat na bedemima

"Stari grad je ‘glava’ i ‘memorija’ Ulcinja i zato mu je potreban poseban tretman. Infrastruktura je na niskom nivou a problemi su brojni. Snadbijevanja vodom nije dobro, putevi i rasvjeta su loši, čistoća je takođe problematična kao i privremeni objekti koji ruže duh Staroga grada", izjavila je Aferdita Hajdari, zadužena za kulturnu politiku pokreta URA u Ulcinju
163 pregleda 3 komentar(a)
URA, Ulcinj, Foto: Građanski pokret URA
URA, Ulcinj, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 27.01.2018. 15:26h

Starom gradu je mjesto u UNESCO, srušićemo "monstruozni" objekat na bedemima, saopšteno je danas iz ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

"Svjedoci smo da se godinama u donjem dijelu Starog grada, nalazi najružniji divlji objekat na cijelom crnogorskom primorju. Obećavamo građanima da ćemo sa pozicije nove gradske vlasti preduzeti sve mjere kako bi taj "monstrum" uklonili i samim tim trasirali put Starog grada ka svjetskoj listi kulturne baštine UNESCO-a", izjavio je nosilac liste GP URA Ulcinj Omer Bajraktari.

Kako je saopšteno, kandidati za odbornike URA Ulcinj obišli su danas Stari grad i razgovarali sa građanima i ugostiteljima koji tu žive i rade, a tokom posjete su predstavili ideje pokreta URA vezane za taj dio grada.

"Stari grad je ‘glava’ i ‘memorija’ Ulcinja i zato mu je potreban poseban tretman. Infrastruktura je na niskom nivou a problemi su brojni. Snadbijevanja vodom nije dobro, putevi i rasvjeta su loši, čistoća je takođe problematična kao i privremeni objekti koji ruže duh Staroga grada. Zbog toga nam treba detaljna strategija za ovaj dio Ulcinja", izjavila je Aferdita Hajdari, zadužena za kulturnu politiku pokreta URA u Ulcinju.

U saopštenju se dodaje da je URA ovom prilikom predložila i da sjedište nekih institucije u gradu, poput Turističke organizacije i muzičke škole, bude u Starom gradu.

Istakli su i da lokalna uprava mora omogućiti poreske olakšice za ljude koji pokreću privrednu djelatnost u Starom gradu.

Iz pokreta URA je saopšteno i da su posjetili naselje Meterizi i tom prilikom predstavili program za poboljšanje infrastrukture, komunalnog uređenja i nove saobraćajne strategije tog dijela grada.

Bonus video: