Samardžić: Risan zaslužuje da se konačno i suštinski krene u ozbiljno i plansko riješavanje problem

Dodaje da Risnu ne trebaju izborna obećanja

2171 pregleda 81 reakcija 7 komentar(a)
Samardžić, Foto: Socijalisti Crne Gore
Samardžić, Foto: Socijalisti Crne Gore

Odbornički kandidat iz Risna liste „Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti“, Milena Samardžić kazala je da Socijalisti Kotora poručuju svima da Risan, nakon decenijske devastacije u svakom pogledu i brojnih predizbornih "šminkanja", zaslužuje da se konačno i suštinski krene u ozbiljno i plansko riješavanje problema sa kojim se suočavaju njegovi žitelji.

"Svjedoci smo još jednog obećanja izgradnje Doma kulture, valorizacije Luke Risan, izgradnje kanalizacione mreže, arheološko-istraživačkog centra u palati Ivelić, završetka adaptacije i otvaranja hotela Teuta i još mnogo megalomanskih projekata za koja se ne pitaju ni lokalne, a tek mjesne vlasti", kazala je ona.

Dodaje da Risnu ne trebaju izborna obećanja, "Risnu nije potrebno predizborno "šminkanje", mi ne želimo sadnju palmi na risanskoj rivi dva dana pred Novu godinu, već hoćemo da sačuvamo najveći drvored palmi na Jadranu poslije Splita."

"Risnu ne treba sadnja cvijeća u sred jula, dok nam traju restrikcije u snabdijevanju vodom. Nama ne treba da čistite i kosite putni pojas samo pred izbore ili kada potpuno zaraste. Živimo u 21.vijeku, u prelijepom gradiću u Boki, a Risna se ista ova vlast koja obećava iste šarene laže koje je obećavala zadnje dvije decenije, sjeti samo pred izbore. Kako to da ste počeli da nam pričate o Luci Risan pred izbore, a prije toga nijeste uradili ništa da zaustavite izlivanje kanalizacije specijalne bolnice Vaso Ćuković u istu tu luku. Ne obećavajte nam moderan i rekostuisan hotel Teuta, jer je on u privatnom vlasništvu. Ne koristite privatne investicije kao šarenu lažu našim sugrađanima. Čemu priča o izgradnji kanalizacione mreže, ako smo kao sugrađani svi svjesni da nam se bujični potoci, kojih u Risnu ima preko 20, koriste kao kanali za ispuštanje prepunjenih septičkih jama. Zato se ne može proći skoro ni jednom ulicom, a da se ne vidi ili osjeti posledica toga."

Kaže da se Risan, nažalost, sa svim svojim potencijalima, zahvaljujući DPS vlasti pretvorio u spavaonicu peraških hotelijera.

"Risan to nije zaslužio i zato će znati da vam 30. avgusta odgovori na pravi način za sve ove godine zapostavljenosti, neispunjenih obećanja i devastacije! Dosta nam je investitora koji se samo prošetaju Risnom, a onda ulože svoj novac negdje drugo. Socijalisti ne obećavaju nerealno i neostvarivo. Mi znamo koji su problemi našeg mjesta, jer mi živimo s tim problemima, i nama je stalo da ih riješimo, zbog svih nas koji ovdje živimo, a imamo znanja, volje i stručnosti kako da ih riješimo. Stvorićemo, prije svega, uslove za realna ulaganja u komunalnu infrastukturu koja će omogućiti dalji razvoj Risna. Radićemo na promociji i privlačenju realnih investicija koja će rezultirati otvaranje radnih mjesta i daljnjem napretku našeg mjesta. Obezbijedićemo zaštitu kulturno-istorijskog nasleđa, kao i njegovu bolju promociju i ekonomsku valorizaciju. Građani i građanke Risna, kuća se zida od temelja, tako i mi, Socijalisti, želimo da naš gradić, zajedno sa vama, počnemo da uzdižemo do pozicije koje mu pripada – jednog od najljepših mjesta u Boki. Zato 30. avgusta na izborima u Kotoru glasajte broj 9 i listu „Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti“, poručila je Samardžić.

Bonus video: