Nikolić: Besplatni udžbenici nijesu luksuz

Naglasio je da se Tivćani moraju okrenuti budućnosti, odnosno svojoj djeci

3183 pregleda 3 komentar(a)
Nikolić, Foto: Bokeški forum
Nikolić, Foto: Bokeški forum

Tivtu treba nova osnovna škola, a dodjela besplatnih udžbenika za sve osnovce je potreba i obaveza, a ne nikakav luksuz. To je danas poručio Damir Nikolić, kandidat za odbornika na građanskoj listi Bokeški Forum koja učestvuje na lokanim izborima u Tivtu 30. aprila.

Nikolić je istakao da Tivat ima odlične predispozicije da napreduje, na svakom polju “ali zahvaljujući dosadašnjoj vlasti, oličenoj u DPS-HGI-SD koaliciji, mi stagniramo.”

Naglasio je da se Tivćani moraju okrenuti budućnosti, odnosno svojoj djeci.

“Osigurati besplatne udžbenike nije luksuz. Naša budućnost to zaslužuje! Tivat zaslužuje i novu školu koja će sjutra izroditi nove lidere. Iako smo svjesni da je Ministarstvo prosvjete odgovorno da nam osigura novu školu, na nama – na budućoj lokalnoj vlasti – leži odgovornost da se izborimo za ono što našoj djeci treba i pripada", istakao je Nikolić dodajući da se mora “insistirati na promjenama.”

“Moramo unaprijediti uslove u kojima se naša djeca školuju. Školu pohađa 1.700 đaka, a realni uslovi su za 700-800. Područne škole u Donjoj Lastvi i Gradiošnici su montažne građevine koje već odavno ne ispunjavaju ni minimum kriterijuma za našu djecu. Jesmo li spremni pustiti da tako ostane i sljedećih četiri ili osam godina?”- upitao je sugrađane Nikolić poručujući da će BF kao dio nove lokalne vlasti, “sigurno unaprijediti i poboljšati uslove za našu djecu”.

“Glas za BF je glas za bolju budućnost. Jer ne možemo i nećemo više gledati kako nam uništavaju budućnost!”- zaključio je on.

Bonus video: