Forca poručila SD da ne brine: Cungu će biti predsjednik i naredne četiri godine

"Razumljivo je i zbog toga što ulcinjski uposlenici SD-a Podgorice, nemaju osjećaja za stanje i zahtjeve albanskog naroda u Ulcinju i u drugim albanskim područjima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju
92 pregleda 6 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Savo Prelević
Nazif Cungu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.01.2018. 13:27h

Forca je pozvala Ulcinjane da se ne obaziru na turiste u zimskoj sezoni koji u liku čelnika Socijademokrata dolaze iz Podgorice u najjužniju opštinu samo uoči izbora.

U reagovanju na tekst „Forca je politički davljenik, Cungu je najveće političko razočarenje“ objavljenom juče na portalu Vijesti, Forca je poručila „dušebrižnicima iz SD da ne moraju da brinu jer će, Forca i Nazif Cungu voditi Ulcinj i naredne četiri godine dok su oni uvijek dobrodošli kao posjetioci“.

U SD su naveli i da Forca bilježi konstanan pad rejtinga te da je 2014. godine, na loklanim izborima, ta partija osvojila 30 odsto manje mandata nego četiri godine ranije. Forca tvrdi da SD u tekstu nije negirao nijednu njihovu tvrdnju.

"Pa ni to da su, dok je njihov lider bio na čelu Ministarstva saobraćaja i pomorstva, stalno poništavani tenderi za izgradnju puta Ulcinj-Krute, nego su prećutkivanjem to potvrdili. Isto tako, oni u svom saopštenju nijesu demantovali činjenicu da je Lazović vodio proces privatizacije Valdanosa, imovine koja je nepravedno oduzeta gradjanima Ulcinja. U svom saopštenju nijesu negirali ni odgovornost Šehovića za stanje u obrazovanju na albanskom jeziku, niti odgovornost kadrova SD-a za zloupotrebe u JP Morsko dobro- piše u reagovanju Force. Dodaje se „da je to razumljivo, jer istine koje smo izrekli ne mogu se ničim demantovati“.

"Razumljivo je i zbog toga što ulcinjski uposlenici SD-a Podgorice, nemaju osjećaja za stanje i zahtjeve albanskog naroda u Ulcinju i u drugim albanskim područjima u Crnoj Gori. Ali su nas zabavili komičnom situacijom koju je priredio pisac tog saopštenja, uzimajući na sebe ulogu proroka koji predviđa buduće glasove u našoj Opštini, iako im stvara poteškoću nepoznavanje prilika budući da ovamo dolaze samo kada su izbori- navodi se u reagovanju. Ističe se „da je interesantna i izrazita volja o pripisivanju zasluga lideru svoje partije za granični prelaz Sukobin, kada se zna da se granični prelazi uspostavljaju međunarodnim sporazumima dogovorenim na nivou ministarstava vanjskih poslova“.

"Zato su ovaj granični prelaz i inaugurisali u februaru 2002. godine bivša ministarka vanjskih poslova Albanije i bivši potpredsjednik Vlade Dragan Đurović. Sedam godina kasnije, t.j. u junu 2009, vrpcu na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin-Muriqan su presjekli premijer Republike Albanije Sali Beriša i njegov crnogorski homolog Đukanović" stoji u reagovanju. U Forci kažu „da su zahvalni SD što je svojim saopštenjem samo potvrdio biračima sve razloge zašto treba glasati albanske partije a ne neku partiju iz Podgorice, koja se Albanaca sjeti samo u predizbornoj kampanji, i to samo sa ciljem da im na prevaran način uzme glasove“.

"A što se tiče uticaja FORCE na centralnom nivou i na državnim projektima, nema potreba da o tome govorimo mi, o tome govore brojke u Skupštini. Albanski narod je dovoljno pametan da umije izračunati sam i ne pristaje na to da se dođe iz Podgorice samo da bi nas prebrojali kao ovce. Jasno je da, kada ne bi bilo ovakvog odnosa snaga u Skupštini, gdje većina ima krhku vlast sa 42 poslanika, niti opština Tuzi, niti Prostorni plan opštine Ulcinj niti druge infrastrukturne investicije, ne bi bile realizovane. SD je 20 godina na vlasti, ranije kao dio SDP-a, i nikada nijesu ni pomišljali da se bave problemima Albanaca u Crnoj Gori. Kada to nijesu uradili za minulih 20 godina, sigurni smo da neće to uraditi ni sada ni za narednih 20 godina" navodi se i podsjeća da Forca ima sjedište u Ulcinju, za razliku od svih drugin nenacionalnih partija, koje se nadmeću na izborima 4. februara, a imaju sjedište u Podgorici.

"Rukovodioci Force žive u Ulcinju, sa porodicama i svojom djecom i u stalnom su kontaktu sa svojim sugrađanima. Za nosioce lista nenacionalnih partija, koji žive u Podgorici, glasovi u Ulcinju su samo statistika. Za nas iz Force, što god da se desi u Ulcinju utiče direktno na naš svakodnevni život, zato što mi živimo i nosimo se sa našim jadima i problemima zajedno sa našim građanima" stoji na kraju reagovanja.

Bonus video: