Bečić: Mir je kad porazite DPS tako da se više nikad ne oporavi

Lider koalicije "Mir je naša nacija" je kazao da je Vlada neodgovornom politikom, nestručnim pristupom i grubom politizacijom direktno ugrozila egzistenciju više hiljada porodica čiji se izvor prihoda vezuje isključivo za turizam

4248 pregleda 66 reakcija 67 komentar(a)

Mir su otvorena, a ne zaključana vrata naše zajedničke kuće Crne Gore. Mir su pune plaže turista svih vjera i nacija iz svih država svijeta. Mir je kada hoteli nisu prazni. Mir je kada pristojno živite od svog rada. Mir je kada te vlast ne sputava. Mir je kada porazite DPS, tako da se nikada više ne oporavi, poručio je lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić.

Karavan te koalicije posjetio je juče budvanska naselja Buljaricu, Petrovac, Sveti Stefan, Bečići, Podkošljun, Lazi, Dubovica, Bijeli Do, Lastva, zatim opštinu Tivat i naselja Župu i Radoviće, a potom Herceg Novi i naselja Baošići, Zelenika, Meljine, Podi, Srbina, Savina i Igalo.

Iz koalicije "Mir je naša nacija" je saopšteno da je više stotina građana juče u razgovoru Bečićem razmijenilo mišljenja i stavove o aktuelnim ekonomskim problemima, sa posebnim osvrtom na turističku privredu. Bečić je, dodaje se, prezentujući programska rješenja istakao da je Vlada neodgovornom politikom, nestručnim pristupom i grubom politizacijom direktno ugrozila egzistenciju više hiljada porodica čiji se izvor prihoda vezuje isključivo za turizam.

On je rekao da Koalicija "Mir je naša nacija" ima superiorna rješenja za sve nagomilane probleme građana. „Smanjićemo PDV sa 21% na 7% za ugostiteljske usluge, a povećati sa sadašnjih 7% na 21% za usluge u hotelima sa 5 zvjezdica. Uvešćemo progresivno oporezivanje, dodatni porez na luksuz, kao i porez na ekstra profit monopolista“, rekao je Bečić i poručio da „oni koji imaju najviše, moraju plaćati najviše. Samo tako ćemo teret krize podijeliti solidarno“.

Sa građanima primorskih opština pored Bečića, razgovarali su i Dragan Krapović, Stevan Katić i Krsto Radović, koji su prezentovali ideje o jačanju uloge lokalnih samouprava, "jer se samo na taj način jača i Crna Gora". Oni su poručili da će "nova vlast biti dobar domaćin, jer kada država ima domaću proizvodnju i rezerve, za nju nema iznenenađenja sa kojima se ne može izboriti."

"Karavan mira nastavlja svoj put kroz Crnu Goru, šireći ideju pomirenja i ukazujući svakom građaninu da promjenu vlasti više niko ne može zaustaviti, jer to više nije samo političko pitanje,već pitanje opstanka i budućnosti. Zato je MIR ono što spaja svakog građanina Crne Gore u jednu zajedničku misiju. Misiju promjena, pomirenja, slobode i razvoja naše zemlje", zaključuje se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Bonus video: