BIO U RADNOJ POSJETI ULCINJU

Bogdanović: Za rekonstrukciju kino sale 1.3 miliona eura

„Raduje me vizija lokalne uprave, koja razumije da kulturna ponuda, uključujući i arheološke lokalitete, može biti dodatna šansa za pozicioniranje Ulcinja kao turističke destinacije, odnosno da je riječ o dva komplementarna procesa“, naglasio je Bogdanović, kaže se u saopštenju

3423 pregleda 4 komentar(a)
Obilazak Centra za kulturu, Foto: gov.me
Obilazak Centra za kulturu, Foto: gov.me

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je danas u radnoj posjeti Ulcinju, gdje je sa predsjednikom Opštine Lorom Nrekićem razgovarao o tekućim projektima, ali i o aktivnostima koje je potrebno preduzeti u cilju poboljšanja kulturne ponude ovog grada i kreiranja boljih uslova za stvaranje i rad ulcinjskih umjetnika, saopšteno je iz Ministarstva kulture. 

Oni su kazali da je tom prilikom, potpisan je ugovor o rekonstrukciji nekadašnje kino sale u svrhu uspostavljanja polivalentnog prostora, koji će obuhvatiti bioskop i multimedijalne sadržaje.

Dokument o realizaciji ovog kapitalnog projekta potpisali su, kako je saopšteno,  Bogdanović i Nrekić.

„Drago mi je što smo ovim sporazumom ozvaničili početak aktivnosti na rekonstrukciji nekadašnjeg kina, koji će ubuduće imati funkciju i bioskopa i multimedijalnog centra. Riječ je o radovima vrijednim 1,3 miliona eura, a realizacijom ovog projekta, uz podršku Vlade Crne Gore, stvaraoci i građani Ulcinja uskoro će dobiti jedan od najreprezentativnijih objekata u državi“, kazao je  Bogdanović, kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da je na današnjem sastanku sa rukovodstvom ulcinjske opštine bilo je riječi i o djeltnosti Centra za kulturu, u čije opremanje je, kroz saradnju sa UNDP, uloženo 80.000 eura.

„Raduje me vizija lokalne uprave, koja razumije da kulturna ponuda, uključujući i arheološke lokalitete, može biti dodatna šansa za pozicioniranje Ulcinja kao turističke destinacije, odnosno da je riječ o dva komplementarna procesa“, naglasio je Bogdanović, kaže se u saopštenju.

Oni su saopštili da je na sastanku  bilo riječi i zajedničkim aktivnostima u oblasti revitalizacije kulturne baštine.  Bogdanović je, kako je saopšteno, podsjetio da Centar za konzervaciju i arheologiju u kontinuitetu sprovodi arheološka istraživanja na lokalitetu Svač, te da je ove godine počela sanacija mosta na Klezni, čija druga faza ulazi u završnicu.

„I ovom prilikom poručujem i ulcinjskim kulturnim radnicima i lokalnoj umjetničkoj sceni da je Ministarstvo kulture u potpunosti posvećeno i njima i njihovim projektima. Želimo da realizujemo što više njihovih ideja, jer ovaj grad, uvjerili smo se, ima izuzetan potencijal kada je kultura u pitanju“, kazao je . kako je saopšteno,  Bogdanović.

Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić istakao je, kaže se u saopštenju,  da je posjeta Bogdanovića pokazatelj izuzetne saradnje lokalne uprave i Ministarstva kulture.

"Ocijenio je da je podrška za projekte i aktivnosti o kojima je danas bilo riječi od velikog značaja za brži i bolji razvoj kulturnih potencijala ovog grada. Posebno je ukazao na značaj potpisanog ugovora zato što će, kako je naglasio, rekonstrukcijom nekadašnjeg kina, koji se sada nalazi u ruševnom i devastiranom stanju, biti ostvaren san svih Ulcinjana, a ovaj grad dobiće savremeni multifunkcionalni objekat. „Kroz ovakve i slične projekte želimo da podstičemo kulturu u Ulcinju, jer ovaj grad to zaslužuje“, kazao je Nrekić", kaže se u saopštenju.

"Tokom radnog boravka u Ulcinju,  Bogdanović obišao je Centar za kulturu i početak radova na Spomeniku slobode. Sanacija ovog spomen kompleksa realizuje se u okviru projekta Micro 030, a finansijski je podržalo Ministarstvo kulture", zaključeno je u saopštenju.