Pavićević na čelu Crnogorske: Namjera mi je da CG učinim zemljom ponosnih građana

"Moj predlog je da se Crnogorska ne svrstava ni u jedan od ova dva rova, nego da bude treća stabilizatorska snaga”, kazao je Pavićević
282 pregleda 18 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Crnogorska, Foto: Vuk Lajović
Vladimir Pavićević, Crnogorska, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.01.2018. 12:23h

Politikolog, prof dr. Vladimir Pavićević izabran je danas jednoglasno na Drugom izbornom kongresu, za novog predsjednika Crnogorske.

“Ja sam čovjek politike, namjera mi je da Crnu Goru učinim zemljom ponosnih građana”, kazao je Pavićević.

Prema njegovim riječima politička scena podijeljena je u dva tabora, između kojih je provalija.

“Politika u Crnoj Gori je zarobljena, politika neprijateljstva, rovova. Tu sliku moramo da mijenjamo. Moj predlog je da se Crnogorska ne svrstava ni u jedan od ova dva rova, nego da bude treća stabilizatorska snaga”, kazao je Pavićević.

Ključno pitanje je, kako je kazao, promjena i to ne bilo koja, nego promjena na bolje

“U Crnoj Gori je moguće meko razvlašćivanje vlasti, uz učešće DPS. Naši koalicioni partneri mogu biti svi oni koji su zainteresovani zameko razvlašćivanje vladajućih struktura”, naglasio je on.

Stranka očekuje podršku tri grupe birača, koje je nazvao 3N- nadolazećim, nezainteresovanim i nezadovoljnim.

On je kazao da je ustavni patriotizam budućnost Crne Gore.

Predstavio je reformatorski program Crnogorske u sedam tačaka, kojim je predviđeno da Crna Gora postane savremena država.

Dosadašnji predsjednik Crnogorske Dragan Purko Ivančević kazao je da je stranka ojačala u prethodnih godinu, te ostvarila zacrtane ciljeve. On je poručio da će stranka nastaviti da insistira na realizaciji ključne programske ideje - ustavnom patriotizmu.

Na kongresu su jednoglasno su izabrani za potpredsjednike Crnogorske Đorđe Brajović, Zoran Mugoša, Ivica Kaluđerović, Miodrag Miko Živković je predsjednik Političkog savjeta, Ranko Šćepanović predsjednik Programskog savjeta Crnogorske, Bojana Ljumović je sekretar Predsjedništva stranke, Predsjendnica Nadzornog odbora je Ljiljana Pjerotić, dok je Ljubica Strugar je predsjednica Statutarnog odbora partije.

Bonus video: