Cupara: Uradićemo ono što DPS nije ni za 14 godina i utrošenih više od 30 miliona eura

"Preispitaćemo dinamiku radova, ugovornih obaveza, radićemo na konstantnom nadzoru radova i nastojati da dobijemo što veći garantni rok za buduće radove”, naveo je Cupara

2840 pregleda 159 reakcija 8 komentar(a)
Cupara i Davidović
Cupara i Davidović

Građanska Lista Narod Pobjeđuje (NP) kao okosnica nove lokalne vlasti u Tivtu definisaće rokove za završetak izgradnje kanalizacione infrastrukture u tom gradu koji aktuelna DPS-SD-HGI vlast još nije završila, iako je radi već 14 godina i do sada je na to potrošila više od 30 miliona eura.

Najavio je to danas kandidat za odbornika NP Budimir Cupara koji je predstavio program prioritetnih investicija koje NP namjerava da sprovede u domenu poboljšanaja vodovodne i kalanizacione infrastrukture u Tivtu.

Istakao je da će se nastaviti sa izgradnjom nove vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Donjoj Lastvi, Gradiošnici, Dumidranu, Radovićima i višim zonama šireg centra grada „u skladu sa budžetskim mogućnostima“.

„U najbržem mogućem roku ćemo okončati započete radove na sekundarnoj i tercijarnoj kanalizacionoj mreži u Gornjem Kalimanju i urediti ulice nakon toga. Time ćemo konačno stvoriti uslove da u lučicu Kalimanj dolazi atmosferska voda oslobođena otpadnih voda iz septičkih jama. Važno je napomenuti da u brojnim velikim naseljima aktuelna vlast u prethodne četiri godine radove nije još ni započela. Preispitaćemo dinamiku radova, ugovornih obaveza, radićemo na konstantnom nadzoru radova i nastojati da dobijemo što veći garantni rok za buduće radove.”-naveo je Cupara dodajući da pod hitno treba riješavati i problem nefunkcionalnosti novoizgrađenog kanalizacionog sistema od Krašića do Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Tivat i Kotor na Klačini, a što je po njemu, još jedan primjer lošeg rada i javašluka aktuelne DPS-om predvođene vlasti koja i zbog toga treba da bude smijenjena.

Dodao je da će nova gradska uprava riješiti problem izlivanja otpadnih voda iz sistema i neutralisati neprijatne mirise koji se šire iz PPOV.

Cupara je istakao da Tivtu zbog nedovoljnih kapaciteta i kvarova izazavanih starošću infrastrukture Regionanog vodovoda koji se najčešće sporo otklanjaju, prijete povremene djelimične restrikcije u vodosnabdijevanju sa čime će se NP nositi nizom manjih projekata unapređenja lokalne vodovodne infrastrukture.

“Bitno je da osiguramo rezervno vodosnabdijevanje u slučajevima ispada iz pogona Regionalnog vodovoda, kroz dobijanje vodne dozvole i koncesije za vodoizvorište Topliš. Održavaćemo Topliš zajedno sa Plavdom u punoj pogonskoj spremnosti.”- nabrojio je pored ostaloga, Cupara dodajući da slijedi i izrada projekta kanalizacionog sistema primarne , sekundarne i tercijarne mreže za krtoljska sela sa posebno razrađenim dijelom za naselje Radovići, kao i više ulaganja u sada potpuno zapostavljenu i zapuštenu mrežu kanala za odvod atmosferskih voda.

Kandidat za odbornika NP Aleksandar Davidović je kazao da osim MR1 pristupne saobraćajnice za kompleks Luštica Bay, svi ostali putevi u Tivtu napravjeni su još u doba SFRJ, a da su mrtvo slovo na papiru ostala brojna obećanja aktuelne lokalne vlasti ponovljena u mnogim dosadašnjim izbornim ciklusima – od izgradnje zaobilaznice, mosta na Verigama, bulevara, do lungo mare štetlišta u Krašićima.

“Za 30 godina vlast u Tivtu uspjela je napraviti samo tri kružna toka na magistrali i time je prilično zadušila Opštinu Tivat i njene građane. Lokalni putevi u Tivtu nisu za pohvalu – većina ih je do sada prekopavana više puta, devastirani su i u lošem su stanju, a posebno je u katastrofalnom stanju put za naselje Brdišta i Miholjsku Prevlaku. Pregršt je problema i nelogičnosti čak i na novim kružnim tokovima, kao i na gradskim ulicama, pa ćemo se mi u NP kao predvodnici nove lokalne vlasti, odmah nakon izbora, posvetiti problematici na putnoj infrastrukturi, sa posebnim akcentom na povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju a koja je sada veoma loša.”- zaključio je Davidović.

Bonus video: