ocjena potpredsjednika snp-a

Ivanović: DPS ni ovog puta neće prezati od zloupotreba i mahinacija

"Izuzetno je važno da međunarodni posmatrači dođu u Crnu Goru i da se omogući nepristrasno i objektivno nadgledanje izbora, kako bi se svim učesnicima u izbornoj trci garantovao jednak tretman", navodi se u saopštenju SNP-a

2322 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović i član Državne izborne komisije ispred SNP-a Milisav Ćorić danas su, u ime koalicije „Za budućnost Crne Gore“, razgovarali sa političkim analitičarem ODIHR-a Rašadom Širinovim. Tema sastanka se, kako je saopšteno iz SNP-a, odnosila na trenutnu političku situaciju, kao i na predstojeće parlamentarne izbore.

Ivanović je, navode iz SNP-a, sagovorniku ukazao na probleme sa kojima se njihova koalicija suočava u predizbornoj kampanji, na "brojne nelogičnosti u biračkom spisku, na desetine hiljada fantoma koji se nalaze u njemu i godinama unazad donose izborne pobjede DPS-u", kao i na nejasan broj lica koja imaju državljanstvo Crne Gore, pa time i pravo glasa na izborima.

Podsjetio je, dodaju iz SNP-a, i da je vlast izmijenila određene zakonske akte kako bi se omogućila isplata socijalnih davanja i tokom trajanja predizborne kampanje, "što budi sumnje u kupovinu glasova i kršenje zakona".

"Potpredsjednik SNP CG je ukazao da DPS koristi institucionalnu prednost, kao i u svim ranijim izbornim procesima, te da smo svakog dana svjedoci kako funkcioneri vlasti, zloupotrebljavajući sredstva građana, predstavljaju svoje navodne rezultate i uspjehe. Takva praksa mora da prestane i svi učesnici u izbornom procesu moraju imati jednake šanse", navode iz SNP-a.

Ivanović je, dodaju, naglasio da DPS ni ovog puta "neće prezati od zloupotreba i mahinacija", kako bi na svaki način osigurao izbornu pobjedu. "Izuzetno je važno da međunarodni posmatrači dođu u Crnu Goru i da se omogući nepristrasno i objektivno nadgledanje izbora, kako bi se svim učesnicima u izbornoj trci garantovao jednak tretman", navodi se u saopštenju.

Milisav Ćorić je, kako navode iz SNP-a, sagovornika upoznao za neregularnostima u biračkom spisku i "specifičnoj pojavi upisa velikog broja novih birača", što, kako je rekao, nije karakteristično za ukupan broj stanovnika Crne Gore.

Preporučujemo za Vas