"Za budućnost Crne Gore": Vojska svedena na partijsku ćeliju DPS-a

"Crna Gora mora biti država svih nas, kao što i njena Vojska mora biti vojska svih nas", navodi se u saopštenju koalicije "Za budućnost Crne Gore"

5335 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Koalicija za budućnost Crne Gore
Foto: Koalicija za budućnost Crne Gore

Vojska treba da služi svima, a ne samo izabranima, poručili su iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" povodom snimka koji je danas objavio In4S.

Iz te koalicije su saopštili da osuđuju "degradaciju Vojske Crne Gore" kao institucije od ogromnog značaja za Crnu Goru i njeno "svođenje na partijsku ćeliju DPS-a od strane ministra Predraga Boškovića i njegove službenice Dušice Vulić."

"To da znanje i profesionalne odlike vojnika ne budu preporuka za rad u Vojsci već da glavna preporuka za to bude bliskost DPS-u predstavlja čin veleizdaje zemlje. Upravo je ovakav odnos prema Vojsci kao stubu države pravi prikaz odnosa prema svim ostalim institucijama u zemlji kao i prikaz odnosa prema našoj industriji i privredi koja je primjenom ovakvog načina djelovanja došla do totalnog kolapsa. Po DPS-u i Vojska treba da bude samo za partijske odabrane a ne za one koji bi najbolje branili i služili zemlju. Kako od partijske vojske očekivati da brani državu a ne partiju? Nikako", navodi se u saopštenju.

"Zato 30. avgusta moramo glasati za budućnost ove zemlje, naše djece kao i za to da ima ko da brani i zemlju i građane, a da prethodno ne propituje ko kojoj partiji, naciji ili vjeri pripada. Crna Gora mora biti država svih nas, kao što i njena Vojska mora biti vojska svih nas! Zato moramo 30. avgusta glasati za budućnost Crne Gore", zaključuje se u saopštenju koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Bonus video: