"Mir je naša nacija": IRF sa 170 miliona pomogao donatore DPS-a

"Među miljenicima IRF-a je i kompanija „Franca“, donatora DPS-a, Hilmije France, kojoj je dodijeljeno 25.200.000 eura. Takođe, među kompanijama u koje je IRF najviše „sipao „su mesna industrija „Goranović kojoj je dodijeljeno 20.650.000 eura, „Carine“ kojima je dodijeljeno 18.260.000 eura, kao i „Paradiso“ i „Cijevna komerc“ kojima je dodijeljeno ukupno 13.730.000 eura", kaže seu saopštenju

8839 pregleda 12 komentar(a)
Mir je naša nacija, Foto: Mir je naša nacija
Mir je naša nacija, Foto: Mir je naša nacija

Investiciono-razvojni fond Crne Gore, na čijem je čelu Zoran Vukčević, kadar DPS-a i akter afere „Snimak“ ove godine plasirao je čak 170 miliona za pomoć privredi, a ako je vjerovati dosadašnjoj praksi, ta njihova privreda ogleda se u pomoći Voliju, Lakoviću, Franci, Carinama i ostalim DPS firmama čiji vlasnici uoči izbora daju izdašne donacije DPS-u, dok im DPS sa druge strane uzvraća novcem svih građana i na uštrb razvoja privrede, tvrde u kolaiciji "Mir je naša nacija".

Oni su kazali da u prilog ovoj tezi govori i izvještaj u kome se navodi da je IRF u periodu od 2010-2019. godine sa 46.740.000 eura pomogao „Voli trejd“ Dragana Bokana, a sa 42.100.000 pomogao hard diskont „Laković“.

"Među miljenicima IRF-a je i kompanija „Franca“, donatora DPS-a, Hilmije France, kojoj je dodijeljeno 25.200.000 eura. Takođe, među kompanijama u koje je IRF najviše „sipao „su mesna industrija „Goranović kojoj je dodijeljeno 20.650.000 eura, „Carine“ kojima je dodijeljeno 18.260.000 eura, kao i „Paradiso“ i „Cijevna komerc“ kojima je dodijeljeno ukupno 13.730.000 eura", kaže seu saopštenju. Kako tvrde, jasno je da su samo kompanije, miljenice DPS-a, a koje se dominantno bave uslužnom djelatnosti, od IRF-a dobile 166.700.000 eura i to za razvijanje monopola.

"Jasno je svima da se ove kompanije bave klasičnom preprodajom, i to na način da po niskim cijenama kupuju u državama regiona, iznoseći tako novac iz naše države, a onda te prozvode preprodaju građanima Crne Gore. Tom prilikom se guše domaći proizvođači od kojih ove kompanije ne vrše otkup, već funkcionišu po ustaljenoj monopolističkoj šemi stičući enorman profit", kaže se u saopštenju. Oni dodaju da se na taj način se ne pomaže crnogorska privreda, već se direktno uništava.

"Kada predsjednik države Đukanović otvori jedan „Voli“ market, direktno zatvori 50 porodičnih radnji i ostavi na stotine ljudi bez posla. Osim toga, direktno upropasti veliki broj malih proizvođača koji nemaju više gdje plasirati proizvod koji je „Voliju“, „Lakoviću“ i „Franci“ preskup, jer im se više isplati da ga nabave iz drugih zemalja. Dakle, Đukanović umjesto da otvara radna mjesta u proizvodnom sektoru, on, što je sramota za jednog predsjednika, otvara prodavnice i pri svemu tome ističe kako je Crna Gora „ekonomski tigar“ rugajući se u lice građanima", kaže se u saopštenju. Oni su kazali i da je ovakvo pumpanje novca u DPS firme i uvoznički lobi, direktno uništavanje crnogorske privrede, a zbog čega danas snosimo ozbiljne posledice. "Koalicija „Mir je naša nacija“ garantuje da će razbiti uvozničke lobije i korupcionaško-monopolističke lance koji uništavaju domaće prozvođače i crnogorsku privredu. Zaštitićemo i pomoći domaće proizvođače, IRF će sredstva plasirati u pogone koji će stvarati novu vrijednost a ne gomilati kapital i sticati monopol. U Crnoj Gori treba da živi svih 650.000 građana, a ne samo šačica tajkuna, kriminalaca i funkcionera DPS-a", kaže se u saopštenju. Oni su dodali da je mir kada od plate možemo imati dostojanstven život.

"Mir je kada obezbijedimo plasman za crnogorske proizvode. Mir je kada ulažemo u poljoprivredu kao vitalnu privrednu granu. Mir je kada ne uništavamo domaće proizvođače za račun tajkuna i kriminalaca. Mir je kad svi živimo od poštenog rada. Zato je mir naša nacija", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: