DF deklaraciju o pomirenju želi da ponudi svim poslanicima

"Tražićemo da se u prošlost pošalju podjele na bjelaše i zelenaše, indipendiste i unioniste. Na taj način zaustavićemo politiku podjela koju vlast decenijama koristi uoči izbora”, kazao je sagovornik “Vijesti”
27 komentar(a)
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.01.2018. 09:18h

Deklaracija o pomirenju, koju će danas potpisati poslanici Demokratskog fronta (DF), mogla bi predložena Skupštini Crne Gore na raspravu, saznaju “Vijesti”.

Deklaracijom koju će potpisati čelnici Demokratskog fronta, Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, traži se nacionalno i ideološko pomirenje u Crnoj Gori.

Prema tvrdnjama sagovorinika "Vijesti” iz Demokratskog fronta deklaracija će nakon današnjeg potpisivanja biti ponuđena i ostalim političkim subjektima u Crnoj Gori.

"Iako je najavljivano da ćemo deklaracijom tražiti pomirenje partizana i četnika, taj dokument će tretirati sve ostale podjele u Crnoj Gori. Tražićemo da se u prošlost pošalju podjele na bjelaše i zelenaše, indipendiste i unioniste. Na taj način zaustavićemo politiku podjela koju vlast decenijama koristi uoči izbora”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Knežević je ranije rekao da je deklaracija društvena potreba kako bi se izbjegle dalje ideološke konfrontacije i stigmatizovanja, navodeći da će potpisivanje biti organizovanao “na Svetog Savu, kao jasan iskaz duhovne, istorijske i društvene samosvijesti ljudi koji su spremni da eliminišu podjele”.

Bonus video: