Glasajte za budućnost Budve!

Situacija je ozbiljna. DPS koristi pritiske i ucjene. Zato je važno da slobodni građani Budve u velikom broju izađu na birališta i pošalju nelegitimnu vlast zauvijek u prošlost.

54400 pregleda 1587 reakcija 0 komentar(a)
Foto: PR
Foto: PR

Zamislite da je naš grad, Budva, jedan veliki i moćni kamion. Moćna mašina koja hrani veliki dio Crne Gore i predstavlja malu lokomotivu njenog razvoja. Mašina kojom nije lako upravljati, ako nemate iskustvo, znanje i vještine. Sad zamislite da taj kamion otmu ljudi bez iskustva, znanja i vještine, golom silom. U pratnji policije i privatnog obezbjeđenja, nakon svega što su uradili i zbog čega su odgovarali pred sudom, za korupciju, krađu i malverzacije, DPS uz pomoć opozicionog odbornika, suprotno volji građana, opet hoće da vodi grad i upravlja tom moćnom mašinom razvoja.

Naš kratki video spot upravo pokušava da predoči građanima Crne Gore politički apsurd situacije u kojoj se Budva našla i da podsjeti građane na brutalnost policije i beskrupuloznost onih koji okupiraju opštinsku vlast. Kroz humor, jer znamo da će koalicija oko DPS nakon najubjedljivijeg izbornog poraza u Budvi ikada, dobiti od građana jasnu poruku. Ipak, situacija je ozbiljna. DPS koristi pritiske i ucjene. Zato je važno da slobodni građani Budve u velikom broju izađu na birališta i pošalju nelegitimnu vlast zauvijek u prošlost.

foto: pr

Koalicija „Za budućnost Budve“ ponosna je na urađeno u proteklom periodu. Za tri godine vratili smo 38 miliona eura duga DPS vlasti i za to vrijeme smo: popravili i izgradili 45 kilometara saobraćajnica i uradili dva kružna toka, obezbijedili besplatne udžbenike za sve osnovce, donijeli odluku o naknadi za svako novorođenče u Budvi u visini od 300 eura, napravili dječja igrališta i teretane na otvorenom, otvorili i opremili Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, obezbijedili besplatan prevoz za đake i penzionere, napravili super senior kartice za penzionere, riješili krizna čvorišta za atmosferske vode u Budvi, na Jazu i u Pržnom, povećali bezbjednost u saobraćaju postavljanjem novih semafora i pasarele u Rafailovićima, ostvarili budžetski suficit u 2019. godini, ustanove kulture, sportske klubove izvadili iz dugova i postavili ih na noge… i još mnogo drugih projekata koje smo započeli…Za sve to vrijeme nismo zadužili opštinu ni jedan jedini cent.

foto: PR

Pokazali smo da novcem građana umijemo da upravljamo odgovorno i časno. Sve što smo uradili, uradili smo uz podršku građana Budve i u njihovom interesu. Jer biti vlast za nas znači biti pošten i častan servis svih građana. U vremenu krize virusa korona, nakon jedne od najgorih sezona u posljednjem vijeku, trebaće nam još više snage, vještina i solidarnosti da sačuvamo najvrjedniji resurs koji imamo – ljude i njihovo pravo na minimalan kvalitet života.

Budva je bila primjer devastacije prostora, simbol korupcije i krađe. Počeli smo sa moralnim, infrastrukturnim i ekonomskim preporodom evropske, mediteranske Budve. Moćni kamion je opet krenuo magistralom razvoja i obnove. Uz vašu pomoć, nastavićemo tamo gdje smo stali već 31. avgusta. Domaćinski, pošteno, odgovorno! Zato vas pozivamo da izađete na birališta i zaokružite broj 6. Za pobjedničku koaliciju – Marko Bato Carević - Za budućnost Budve!