Rakčević: Glas za "Crno na bijelo" je glas protiv uništavanja rijeka

Kandidat za poslanika Luka Rakčević je kazao da je primarni cilj koalicije "Crno na bijelo" da se raskinu svi koncesioni ugovori za gradnju malih elektrana

10779 pregleda 287 reakcija 91 komentar(a)
Sa performansa ispred Vlade, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Sa performansa ispred Vlade, Foto: Koalicija Crno na bijelo

Koalicija "Crno na bijelo" organizovala je danas ispred Vlade Crne Gore performans pod sloganom "Sloboda za rijeke, Vlada u cijev!" sa kojeg su poručili da glasanjem za tu koaliciju na predstojećim izborima građani glasaju protiv gradnje malih hidroelektrana (mHE) i uništavanja rijeka.

Oni su, simbolično, ispred zgrade Vlade postavili cijevi u koje su spuštali fotografije najznačajnijih crnogorskih zvaničnika.

Kandidat za poslanika te koalicije, Luka Rakčević, kazao je da je Vlada zarobljena institucija koja godinama radi na štetu građana i resursa, te da su se danas okupili kako bi digli glas protiv gradnje malih hidroelektrana, zarobljavanja rijeka i uništavanja ekosistema.

Primarni cilj te koalicije je, kako je istakao Rakčević, da se raskinu svi koncesioni ugovori za gradnju mHE i drugi štetni ugovori, te poručio da od gradnje malih hidroelektrana interes imaju samo tajkuni, a da štetu imaju mještani i svi građani Crne Gore.

"Nacionalni interes je da se Crna Gora brendira kao ekološka država", zaključio je Rakčević.

Sa performansa ispred Vlade
Sa performansa ispred Vladefoto: Koalicija Crno na bijelo

Kandidatkinja za poslanicu koalicije "Crno na bijelo" Ljiljana Jokić podsjetila je da je ta koalicija predstavila Deklaraciju o trajnoj zabrani gradnja mHe na crnogorskim rijekama i vodotocima, koju je potpisalo više od hiljadu građana Crne Gore.

"Uviđamo da postoje brojni problemi, a izgradnja minihidroelektrana na crnogorskim rijekama samo je jedan od njih. To je sve samo nije zelena politika”, zaključila je Jokić.

Bonus video: