URA Berane: Imamo plan kako da Berane ponovo postane sportski grad

"Građanski pokret URA će kao nova vlast, učiniti sve da poboljša uslove za bavljenje sportom"
239 pregleda 18 komentar(a)
Stefan Kastratović, Foto: Građanski pokret URA
Stefan Kastratović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 27.01.2018. 07:33h

Građanski pokret URA prepoznao je značaj razvoja sporta u Beranama, što je i tretirano u našem izbornom program a nudimo i konkretna rješenja za izazove sa kojima se suočava beranski sport, saopštio je Stefan Kastratović, kandidat za odbornika te partije i kapiten Fudbalskog kluba Berane.

“Berane je oduvijek bio sportski grad. Imamo sve predispozicije da budemo sportska baza mnogim klubovima. Nije potrebno naglašaviti da sportisti iz našeg grada imaju olimpijske medalje, koje su za ponos svih građana Berana ali su uslovi za bavljenje sportom generalno loši. Pri tome posebno mislim na manje popularne sportove”, ističe Kastratović.

On kaže da je URA jedina partija koja se u svom program zasebno bavi razvojem I poboljšanjem uslova za bavljenjem sportom.

"Građanski pokret URA će kao nova vlast, učiniti sve da poboljša uslove za bavljenje sportom. Konkretno, izgradićemo balon salu koja će biti dostupna svim sportskim klubovima i rekreativcima. Poboljšaćemo uslove za razvoj stonog tenisa i sportskog streljaštva i sportskih disciplina po kojima je Berane bilo prepoznato godinama. U parkovima ćemo postaviti mobilijar za rekreaciju i trening. Pokrenućemo izgradnju biciklističke staze koja bi povezala šire gradsko jezgro", navodi Kastratović.

Dodaje da je potrebno posebnu pažnju posvetiti uređenju Jasikovca.

"Jasikovac ćemo pretvoriti u sportsko-rekreativnu i izletničku zonu, uredićemo stazu za trčanje, postaviti rasvjetu, klupe, kante za odlaganje smeća i mobilijar za trening. I još mnogo toga! A sve ovo da bi djeca i mladi ali i sportisti i rekreativci imali mjesto gdje će moći kvalitetno da provode svoje slobodno vrijeme“, precizirao je Kastratović.

On zaključuje da je vrijeme da Berane postane sportski centar, da ponovo ima olimpijske šampione a da se klubovima iz grada vrati prvoligaški sjaj.

Bonus video: