"Mir je naša nacija": Radnike firme DPS funkcionera ucjenjuju da glasaju tu partiju

"Za lojalnost vladajućoj partiji dobijaju se i krediti i poslovi i privilegije"

4065 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Predstavnici koalicije "Mir je naša nacija" u Pljevljima, Foto: Koalicija Mir je naša nacija
Predstavnici koalicije "Mir je naša nacija" u Pljevljima, Foto: Koalicija Mir je naša nacija

Koalicija "Mir je naša nacija" tvrdi da radnici firme jednog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) u Pljevljima posljednjih dana trpe "strahovite pritiske i ucjene" da glasaju za tu partiju na predstojećim izborima.

"Podsjećamo, umjesto toplifikacije i toplane, DPS vlast se odlučila da kupuje ograničene količine peleta, kako bi prodavala građanima, iako ovo ogrevno sredstvo mogu koristiti samo domaćinstva koja posjeduju termoizolovane objekte i savremene sisteme za zagrijevanje. Zašto? Odgovor je sasvim jasan, ako vidimo koja i čija firma je prošle godine dobila posao vrijedan 271.000 eura. To je firma funkcionera i kandidata za odbornika na listi DPS-a 2018. godine Sava Stevanovića. Firma čiji je osnivač dobila je u junu mjesecu 2019. godine od opštine posao vrijedan 271.000 eura. Takođe, ova firma je iste godine od IRF-a dobila sredstva u iznosu od 200.000 eura, a 2018. iznos od 415.000 eura. Svi ovi podaci su javno dostupni na zvaničnim internet stranicama", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da firma tog funkcionera vladajuće strukture ima "potpuno privilegovan status" jer je, kako navode iz koalicije "Mir je naša nacija", prema njihovim saznanjima "imuna na inspekcijske organe, iako je poznato da je veliki broj radno angažovanih neosiguran i da se masovno angažuje i radna snaga iz inostranstva".

"Dakle, za lojalnost vladajućoj partiji dobijaju se i krediti i poslovi i privilegije", navodi se u saopštenju.

Iz koalicije "Mir je naša nacija" su pozvali Osnovnog državnog tužioca da ispita njihove navode.

"Da utvrdi da li u poslovima koje smo naveli, a koji podaci su svakako i javno dostupni ima elemenata krivičnog djela. Pozvamo Agenciju za spriječavanje korupcije da utvrdi da li u ovim poslovima ima kršenja zakona o spriječavanju korupcije. Pozivamo inspekciju rada, da odmah bez odlaganja izvrši inspekcijski nadzor i utvrdi da li firma čiji je osnivač navedeno lice, a direktor njegova supruga kao povezano lice angažuje radnu snagu kojoj ne uplaćuje doprinose za obavezno socijalno osiguranje. Pozivamo zaposlene u ovoj i u svim drugim firmama, da 30. avgusta, odlučno, prkosno, hrabro i bez straha izađu na birališta. Taj trenutak u glasačkoj kabini je trentak odluke, i trenutak kada si sam i kada niko ne može da vidi niti da čuje koga si glasao. Iskoristi taj trenutak i glasaj mirne duše. Protiv ucjenjivača i kriminalaca. Izaberi mir, jer mir je naša nacija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: