Vukšić: U Grblju u 21. vijeku i dalje dežurne teme voda, struja i put

"Na teritoriju Grblja trebalo je izmjestiti nekada moćnu industriju Kotora i podstaći preduzetničku inicijativu, ali je sve ostalo mrtvo slovo na papiru, jer se tzv. industrijska zona pretvorila u izgradnju skladišta", kazao je Vukšić

2452 pregleda 132 reakcija 5 komentar(a)
Božidar Vukšić, Foto: Socijalisti Crne Gore
Božidar Vukšić, Foto: Socijalisti Crne Gore

Koliko je DPS-u stalo do Grblja možda najbolje pokazuje primjer projekata vodosnabdijevanja i puta kroz Donji Grbalj, koje nijesu ni pokušali realizovati, već ih samo iz godine u godinu prepisuju u svojim „strateškim“ planovima i od izborne kampanje do izborne kampanje, kazao je Božidar Vukšić, odbornički kandidat liste „Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti Kotor“.

Navodi da područje Grblja čini gotovo jednu četvrtinu teritorije kotorske opštine i sa svojih 22 kilometara morske obale i drugim prirodnim resursima treba da bude razvojna šansa Kotora, a ne da se nalazi u zapećku kako je to sada slučaj.

"Tako su u Grblju, zahvaljujući politici DPS-a, u 21. vijeku i dalje dežurne teme – voda, struja i putna infrastruktura, što je za rubliku – vjerovali ili ne. Neplanska valorizacija prostora Grblja posebno se pokazala na primjeru neadekvatno iskorišćenog urbanističkog projekta industrijske zone. Na tom prostoru trebalo je izmjestiti nekada moćnu industriju Kotora i podstaći preduzetničku inicijativu, ali je sve ostalo mrtvo slovo na papiru, jer se tzv. industrijska zona pretvorila u izgradnju skladišta", kazao je u saopštenju Vukšić.

Objašnjava da je tim potezom poljoprivredno zemljište pretvoreno u građevinsko, čime je zauvijek izgubljen značajan resurs za razvoj poljoprivrede za cijelu državu.

"Mi, Socijalisti, upozoravamo da je Grbalj godinama zloupotrebljavan, jer se novac od naknada i drugih kapitalnih prihoda, koji se ubira sa prostora Grblja, koristi za promašene projekte van teritorije Grblja, umjesto da se ulaže u njega. Koliko je DPS-u stalo do Grblja možda najbolje pokazuje primjer projekata vodosnabdijevanja i puta kroz Donji Grbalj, koje nijesu ni pokušali realizovati, već ih samo iz godine u godinu prepisuju u svojim „strateškim“ planovima i od izborne kampanje do izborne kampanje."

Vukšić kaže da papir zaista trpi sve, a naročito pred izbore.

"Ali, ako je i od DPS-a i od Željka Aprcovića – mnogo je. Zato im poručujemo - dosta se od Grblja uzimalo, vrijeme je da se Grblju vrati ono što mu pripada. Vrijeme je da Grbalj dobije pristojnu niskonaponsku mrežu i putnu infrastrukturu. Nezapamćen je primjer da regionalni vodovod prolazi kroz Grbalj, a da Grbljani ne dobijaju vodu iz njega. Grbalj zaslužuje da poštenim radom, domaćinskim upravljanjem i kapitalnim ulaganjima dobije razvojnu šansu od čega bi korist imali svi u Kotoru", zaključuje Vukšić.

Bonus video: