Rađenović: Stanković da reaguje na kriminalne mehanizme kojima se služi DPS

,,Pod uslovom da nije aktivan u nekom od DPS štabova i da se ne bavi kupovinom glasova, pozivamo VDT-a da reaguje na sve obnarodovane kriminalne mehanizme kojima se DPS služi u ovoj izbornoj kampanji, koristeći državne resurse i tešku ekonomsku situaciju građana da ih svojim ponudama omalovažava, kupuje, zapošljava, isplaćuje režijska dugovanja”, kazao je Rađenović

4160 pregleda 4 komentar(a)
Rađenović, Foto: Crno na Bijelo
Rađenović, Foto: Crno na Bijelo

Član Predsjedništva Građanskog pokreta URA i nosilac te partije za lokalne izbore u Budvi, Blažo Rađenović, pozvao je v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da reaguje na sve navode koji, kako je rekao, "ukazuju na krimogene poslove" vladajuće stranke Demokratske partije socijalista (DPS).

,,Pod uslovom da nije aktivan u nekom od DPS štabova i da se ne bavi kupovinom glasova, pozivamo VDT-a da reaguje na sve obnarodovane kriminalne mehanizme kojima se DPS služi u ovoj izbornoj kampanji, koristeći državne resurse i tešku ekonomsku situaciju građana da ih svojim ponudama omalovažava, kupuje, zapošljava, isplaćuje režijska dugovanja”, kazao je Rađenović.

Prema njegovim riječima, to će biti jedan od načina da se sazna koliko su građane koštale "pojedine lokalpatriote."

,,Tako ćemo saznati koliko su nas koštali Ivanović, Bulatović i pripadnici ostalih DPS satelita i kako to da je od javnog, kako su do skoro tvrdili smijenjujući nelegitimnim sredstvima legitimno izabranu vlast u Budvi, najednom važniji lični interes, očitovan u poruci Vladimira Bulatovića Zna se da svi moramo do zadnjeg dana biti organizovni i raditi za NAŠU budućnost. Pitamo g. Bulatovića je li ova zemlja postoji zbog “vaše” budućnosti? Mislite li da ste Vi reprezent svih časnih Crnogoraca i svih građana Crne Gore kako god se osjećali? Pitamo i g-đu Ivanović da li je “najvažnija pobjeda” fotelja, koju je toliko zamjerala legitimno izabranim predstavnicima Budvana”, navodi u svom reagovanju Rađenović.

Kako je istakao, stvarnu prirodu takvih “lokalpatriota” je OO URA Budva još 2016. godine otkrio javnosti:

,,Tada kada vas je vaš jedini šef, ne znajući ni kako se tačno zovete, najavio kao partnere. Jasno nam je kakav ste bijes tada mogli osjećati kada ste shvatili šta ćete sve morati uraditi da bi “očistili” svoje ime pred Budvanima koji su Vam tada ukazali povjerenje. Prvo ste morali “žrtvovati” prvog predsjednika Vlahovića, a nakon njega i Pavićevića, čim je DPS pružio mogućnost dogovora. Za kraj je, nažalost, bio potreban dodir “prave Crnogorke” da se razotkrije da jedino čemu bezrezervno služite jeste DPS i lična sinekura. Je li to taj patriotizam koji se nije mogao realizovati uz jedinu legitimnu budvansku vlast”.

Rađenović u reagovanju još poručuje da budućnost Crne Gore, na sreću svih građana, a ne pojedinaca, piše Crno na bijelo.

,,Iako vas ubjeđuju da ste dobili ove izbore i da je na terenu sve “završeno”, da vaše fotelje i vašu pobjedu ima ko da “čuva”, ono od čega vas ne mogu sačuvati je mjesto koje ćete imati u istoriji crnogorskog višestranačja”, zaključuje on.

Bonus video: