Vukić: DPS u panici poziva fantomske birače, ko dođe da glasa biće evidentiran

Pitao je nadležne u MUP-u ko je zadužen da provjeri prebivalište ovih osoba, da li su ikad provjerili ulazak i izlakaz, gdje su zaposleni, "ili to nije obaveza jednog prosječnog fantom birača koji dolazi mahom iz Luksemburga, Belgije, Švajcarske, Njemačke i Holandije i sa Kosova"

4260 pregleda 63 reakcija 63 komentar(a)
Dragan Vukić, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Dragan Vukić, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Duško Marković u panici prizivaju fantomske birače iz dijaspore da dođu u Crnu Goru i glasaju, svi koji dođu biće evidentirani i da će od međunarodnih institucija biće zatražen otpust iz državljanstva država u kojima sada žive i rade, kazao je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG i poslanički kandidat velike narodne koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

"Ovih dana je evidentna panika u redovima Demokratske partije socijalista (DPS) zbog neizvjesnosti dolaska svih nezakonito upisanih birača koje je Uprava policije upisala u birački spisak zloupotrebom državljanstva i evidencije prebivališta, kako bi pokušali da ponovo pokradu izbore i prekroje izbornu volju građana Crne Gore. Koalicija ”Za budućnost Crne Gore” je dostavila i imena konkretnih ljudi kao i fotografije duplih dokumenata lica za koje se sumnja da biračko pravo ostvaruju na Kosovu i u Crnoj Gori ali je MUP građane pokušao da obmane kako su provjerom utvrdili da su ta lica legalno upisani birači iako je posjedovanje dokumenata dvije države", navodi Vukić u saopštenju.

Pitao je nadležne u MUP-u ko je zadužen da provjeri prebivalište ovih osoba, da li su ikad provjerili ulazak i izlakaz, gdje su zaposleni, "ili to nije obaveza jednog prosječnog fantom birača koji dolazi mahom iz Luksemburga, Belgije, Švajcarske, Njemačke i Holandije i sa Kosova".

"Više puta smo ukazali na činjenicu da postoji nekoliko desetina hiljada fantomskih državljana – birača koji mogu biti stvarne osobe iz drugih država, importovane za vrijeme glasanja, kao i osobe iz Crne Gore koje vrše višestruko ostvarivanje biračkog prava na nekoliko lokacija u Crnoj Gori i time u potpunosti obesmišljavaju izborni proces kao i osnovna načela demokratije" rekao je Vukić.

Poručio je glasačima ako planiraju da se odazovu DPS-u, zbog čije politike su i otišli u tuđinu, da prvo razmisle prije nego pristanu na sitan novac.

"Za sve vas koji planirate da se odazovete pozivu Duška Markovića i Mila Đukanovića da dođete i glasate na parlamentarnim izborima 30. avgusta, znajte da ćete svi biti evidentirani, krivično gonjeni a posredstvom ambasada i insitiucija za međunarodnu pravnu pomoć će biti zatražen otpust iz državljanstva država u kojima sada živite i radite" zaključio je Vukić.

Bonus video: