Đukanović u Beranama: Crna Gora će se adekvatno oduprijeti naletima nacionalizma

Iz DPS je saopšteno da je nedavno bilo vandalskih i necivilizacijskih pokušaja iz dobro poznatih kuhinja, da se vrijednosti poremete, izazivanjem straha i nelagode kod određenog broja građana, prevashodno pripadnika manjinskih naroda.

17658 pregleda 183 reakcija 50 komentar(a)
Đukanović govori tokom posjete Beranama, Foto: DPS
Đukanović govori tokom posjete Beranama, Foto: DPS

Berane je neodvojivi dio Crne Gore i centar sjevernog regiona, čiji žitelji imaju poseban doprinos u očuvanju vrijednosti kojima se Crna Gora ponosi, kao što su multietničnost, multikonfesionalnost i antifašizam, saopštio je danas predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović koji je danas posjetio Berane u okviru kampanje za parlamentarne izbore 30. avgusta, saopšteno je iz DPS.

U saopštenju se dodaje da je nedavno bilo vandalskih i necivilizacijskih pokušaja iz dobro poznatih kuhinja, da se tefvrijed vrijednosti poremete, izazivanjem straha i nelagode kod određenog broja građana, prevashodno pripadnika manjinskih naroda.

"Država Crna Gora će zaštititi svakog građanina i adekvatno se oduprijeti sve prisutnijim naletima nacionalizma", rekao je Đukanović.

Iz DPS je saopšteno da je Đukanović izrazio posebno poštovanje za sve napore koje lokalni odbor DPS ulaže u očuvanju ovih vrijednosti, uprkos, kako se dodaje, otežanoj situaciji.

"U tom kontekstu je podsjetio i na dužnost lokalne uprave da u tome bude partner izvršne vlasti", piše u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da je Đukanović naglasio da politiku DPS karakteriše odlučnost u očuvanju mira i stabilnosti, usvajanju demokratskih standarda i evropskih i evroatlantskih vrijednosti, i posebno afinitet prema dinamičnijem ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta, u cilju unapređenja ukupnog kvalitieta života crnogorskih građana.

"U tome će sjeverni region imati posebno mjesto u sprovođenju vizije DPS, o čemu svjedoči i naš program za predstojeće parlamentarne izbore", kazao je Đukanović.

"Nakon investicija vrijednih više milijardi eura na jugu zemlje, i sjever očekuju blisko bolji dani, za šta je garancija posvećenost strateškom razvoju saobraćajne infrastrukture i turističke ponude, što je dodatan podstrek za odgovornu i učinkovitu valorizaciju resursa kojima ovaj kraj obiluje. U tome, Berane moraju prepoznati svoju šansu i prilagoditi poslovni ambijent za privlačenje i domaćih i stranih investicija, mudro koristeći i kapacitete dijaspore ovog kraja, u čemu će imati odlučnu podršku izvršne vlasti i moju lično", kazao je on.

Đukanović je u tom kontekstu, istakao je da je izbor građana Crne Gore 30. avgusta nikad lakši.

"Jer u suštini biraju između politike koja im omogućava prosperitet i blisko bolju budućnost i šarolike palete političkih ponuda koje za interese trećih, ne prezaju od žrtvovanja budućnosti sopstvene zemlje i vraćanja crnogorskog društva u srednji vijek, otvoreno priželjkujući potčinjenost, privrženost teokratiji, gubitak državnosti i služenje tuđim interesima. Iako je ovo još jedan izazov poput brojnih koje smo imali u prethodnom periodu i na prethodnim izborima, naš zadatak je da ih 30. avgusta porazimo, i da nastavimo da budemo stožer progresivne politike koja garantuje evropski kvalitet života svim građanima Crne Gore, izražavajuči uvjerenje da u bliskoj budućnosti budemo ključni činilac i lokalne vlasti u Beranama", kazao je predsjednik DPS.

Iz DPS je saopšteno da je Đukanović tokom posjete Beranama imao niz aktivnosti u kojima su učestvovali i politički direktor DPS Branimir Gvozdenović, koordinator Predsjedništva DPS za Berane Predrag Bošković i predsjednik Opštinskog odbora (OO) DPS Berane Bogdan Fatić.

Iz DPS je poručeno i da je Đukanović je tokom boravka u Beranama posjetio porodice Đurašković iz Budimlje i Zejnilović iz Harema.

Bonus video: