Novi snimak "prepoznavanja": Tražili su ti provjeru, standardno

Na novom snimku koji je objavila redakcija portala In4s, čuje se i razgovor Dušice sa izvjesnim Konatarom, koji dolazi na "provjeru", začuđen zašto je pozvan kad je on "Crnogorac". Vulićeva mu objašnjava da je pozvan "zbog partije", a u nastavku razgovora on daje svoje podatke, i podatke članova porodice "na provjeru"

37471 pregleda 919 reakcija 36 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen
Ilustracija, Foto: Printscreen

Nakon što je portal In4s prije par dana objavio snimak na kome se, kako tvrde, čuje razgovor Dušice Vulić, iz mjesne kancelarije Demokratske partije socijalista u Zagoriču u Podgorici, koja razgovara sa ženskom osobom o napretku u Vojsci Crne Gore, na kome Vulić govori da je tražena partijska provjera, te da je "teren ne prepoznaje" kao Crnogorku, danas je objavio nastavak razgovora.

Prethodno je Ministarstvo odbrane u odgovoru Vijestima o ovoj situaciji navelo da je riječ o pokušaju diskreditacije Vojske Crne Gore, te da partijska pripadnost nije bitna za napredak u VCG.

Na novom snimku koji je objavila redakcija portala In4s, čuje se I razgovor Dušice sa izvjesnim Konatarom, koji dolazi na "provjeru", začuđen zašto je pozvan kad je on "Crnogorac". Dušica mu objašnjava da je pozvan "zbog partije", a u nastavku razgovora on daje svoje podatke, i podatke članova porodice "na provjeru".

Dušica objašnjava da je Konatar aktivista DPS-a, ali da je partijske aktivnosti redukovao kada je očeo da radi u taksi prevozu, gdje je po njenim riječima radio duple smjene.

Kako je tekao razgovor pogledajte u transkriptu.

Dušica (razovara telefonom): ‘Alo, e moj Peđa…

NN: Ne ja kažem, to, recimo, evo, ja sam evo 13 godina u istom činu. Znači, bez mogućnosti napredovanja, a ljudi znači koji nisu privriježili, da kažeš, jedan nekih posto… na kraju, misija, 3, 4, stan…

Dušica (razovara telefonom): Sa druge strane, dođi ti kod ovih klupa iza… đe si to? Ovamo đe ovo pašče laje. Ulazi Peđa…

P: Moram se na posao vraćati…

D: Ne moraš.

P: Kako ste , šta radite, jeste li umorni…

D: Što ne donese hemijsku?

P: Nisi mi rekla.

D: Izgubih hemijsku, bez majke. Slušaj ovo… Tražili su ti provjeru, standardno. Ovaj, Ja ću ti dati provjeru, što se mene lično tiče, ali ću samo za tebe.

P: Može.

D: Ništa familija, ovo, ono sad za sad..

P: Slobodno ti i familiju..

D: Ništa, samo ću tebe sad za sad.. Pa ćemo za ostale da vidimo. Čekaj samo da vidim. Da vidim ko mi je sve od vas ođe. Đe si počeo?

P: Kod druga tu, (nerazumljivo), ova dva dana, eto da mu pomognem… da malo odmaram, neću niđe da idem.

D: Đe mi nestade hemijska druže…

NN: Odoh ja do kola da vidim.

D: Nemoj života ti vala zbog toga.

NN: Tu su mi kola, ako ih ne budem izbacio.

D: Nemoj izbačat’. Ne znam đe mi je hemijska. Svaku drugu noć mi ovde neko krade hemijske. Ja sam rekla kupiću ono pakovanje… ovaj, došla mi je provjera, ne znam zašto zbog tebe, ali mi je došla provjera.

P: Slobodno, lagano, nikakav problem, tu smo.

D: Jeste što dogovorili kad treba da počnete?

P: Ne znam ja…

Marija: Ne znam, ja sam čula oko 20-og septembra

Dušica: Nije, ja mislim prije, čim je provjera sad neđe. Treća dekada, avgust

P: A zbog čega?

D: Znači 25-og.

P: A zbog čega provjera?

D: Ne znam, zbog partije…

M: Moja reakcija je bila još gora, ako mi vjeruješ

P: A čekaj, provjera ne znam, u vojsku sam (Crnogorac, i provjeravaju tu mene što… (nerazumljivo)….)

D: Ti znaš da traže tebe… ti znaš kad i prije dolazio, sve znaš..

P: Sumnja’ sam tu.

(pričaju u isto vrijeme, nerazumljivo)

D: Samo da završim, ja ću joj sad poslati i tvoju, samo da mi rečeš… (nerazumljivo)

P: A oću li po’ć ovde da uzmem hemijsku?

D: Ne, ne.

P: A što mi nisi rekla, ima’ sam 10 hemijskih.

D: Oćeš, potrčaćeš, Ajde Peđa, budi dobar.

P: (nerazumljivo)

M: Samo zaključaj, i upri.

D: Hvala ti što si dobar, upri naprijed , kuku meni, kako ćeš raditi u vojsku kuku meni… On je kod nas bio aktivista inače…(obraća se Mariji)

M: Ne znam stvarno, on je bio sa mnom, bili isto odeljenje, pa se poznajemo…

D: On je kod nas bio aktivista i onda je bio počeo da radi u Naš taksi i onda stvarno nije mogao. Jer je radio dvije smjene, ne mogu ja da kažem nekome ko radi drugu i treću smjenu, izvini ti zbog partije moraš da dođeš, pa pušti ti platu. Stvarno mi ne pada na pamet. Ovaj, što sam šćela još da ti kažem…. tako dušice. Što se mene lično tiče, sad ću ovde da ti upišem broj telefona, sve što treba, naš si simpatizer, glasaćeš, a provjere ti idu dalje, što se mene lično tiče, opet ti kažem… evo i za njega sam htjela da ti kažem, za njega ću da urgiram. Znači to sigurno, jer su mi rekli sad kad sam bila u partiji, da je treća dekada primanje vas. Treća dekada avgusta.

M: Otprilike to počne, je li tako?

D: Da…

(nerazumljivo)

D: Prije izbora možda dva, tri dana će početi da vas primaju.

NN: Vjerovatno da će to tako i posle izbora biti

D: Evo ja ti dajem informaciju koju ja imam… znači ovo je informacija eto čisto za vas. A mogu da ti kažem da si mi baš slatka i baš ste mi simpatični.. evo ga.

D: Evo ga, Konatar Predrag… završena provjera. Daj mi broj, 069 *** ***. Nenad isto kod tebe, je li tako?

P: Jeste, ništa.

D: Tata kako bješe?

P: Savić.

D: Savić. Majka?

P: Treba da ide… majka Jovanka, vidi ima li tu neđe…

D: Ima.

P: Brat Srđan…

D: Jeste.

P: Ima li još ko?

D: Sestra.

P: Natalija, ima li je tu?

D: Čekaj

P: Mislim da nje nema…

D: Natalije nema. Jedan, dva, tri, četiri, pet… Pet članova, za sve si ti, garant 30-og glasaš, zadnja dekada avgust su rekli, jedan dio će biti, drugi dio do 15-og.

P: Koje su šanse da nas prime?

D: Kad ti ja preporuke dam. Sad sam njoj rekla da ću da isforsiram i tebe i nju.

P: Mi ništa nismo tražili, znaš i sama, ja lično…

D: Za tebe i nju, evo sad sam njoj rekla, prije nego što si doša’, sad sam joj rekla za tebe i još jednog momka ću ja da isforsiram…

P: Eto znaš i sama, da, uvijek što je trebalo, tu sam bio, nikad ništa nisam tražio, nikad skoro ništa…

D: Ovaj, znam ja odlično šta i kako, ja sam joj rekla i prije nego što si doša’, da ću za tebe, nisam znala da se poznajete, za tebe i jednog momka ću ja da isforsiram, isforsiraću, ovo ću da pošaljem, sad još dok oni budu sjeđeli, jer svim treba još nešto da završim u partiju, a ostalo …

P: (Nerazumljivo)

D: Ništa, ti si slobodan, mora si mi doć’, što da ti rečem, mora’ si se pojaviti.

P:Ti znaš… sinoć sam bio u grad…

D: Zovem ja njega, piči muzika, reko’ slušaj mali, doći ćeš sjutra

P: Ja reko ko je to… slušaj mali, doći ćeš … ja reko, alo. Veli Dušica ođe. Ja reko sprda li se ova sa mnom, velim, sprda li se ovo… iha, ti kad si meni prekinula, tek ja sam shvatio ko je. Čujemo se ćao. Mare, čujemo se…

D: Peđa, mi ćemo se čuti za dalje. Ja te zovem, sve što mi budu vratili, povratnu inf, kad ćete i što ćete, javiću. Vratiću ti sve. Znaću ono def kad ono počinjete, ‘oćete li sad u prvu grupu, ili prva nedelja septembra, ja vam to stvarno ne mogu obećat’. ‘Oćeš što se mene lično tiče, sjutra. Ja bih voljela, sjutra, u stvari, da već radite, pa da vam rade provjeru, što se mene lično tiče…

Bonus video: