"zloupotrebljava svete vjerske procesije i narod"

LP: Amfilohije dokazao da je lider antidržavnih snaga

"Pošto g. Radović ima nedoumice na čemu će se graditi budućnost Crne Gore, imamo obavezu da ga informišemo da su temelji za budućnost Crne Gore postavljeni još 2006. godine na referendumu za nezavisnost, zatim i 2017. pristupom Crne Gore u NATO savez i konačno, nastavkom evropskih integracija Crne Gore", saopšteno je iz LP

3638 pregleda 17 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Lider Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije Radović uključio se u završnicu kampanje i potvrdio da je njegov osnovni zadatak, ne Božija riječ, već politički haos i nered u Crnoj Gori, kazali su iz Liberalne partije (LP).

Navode da je on otvoreno podržao svoje političke satelite predvođene DF, Demokratama i URA kojima se odavno nametnuo kao lider, a koji sami priznaju da im je osnovni zadatak da ponište reformski Zakon o slobodi vjeroispovijesti i očuvaju infrastrukturu za projekat Velike Srbije.

"Amfilohije, zloupotrebljavajući svete vjerske procesije i vjerni narod, ponovo mašta o krvavim Božićima, bratoubilaštvu i obračunima sa većinskom Crnom Gorom koja se odavno odrekla ovakve nakaradne ideologije koja gazi sve principe demokratije, ljudskih prava ali i sve principe hrišćanske ljubavi i crkve, pretvarajući se u njenu suprotnost" kazali su iz LP.

Poručili su da su temelji za budućnost zemlje postavljeni još 2006. godine.

"Pošto g. Radović ima nedoumice na čemu će se graditi budućnost Crne Gore, imamo obavezu da ga informišemo da su temelji za budućnost Crne Gore postavljeni još 2006. godine na referendumu za nezavisnost, zatim i 2017. pristupom Crne Gore u NATO savez i konačno, nastavkom evropskih integracija Crne Gore koja će biti sljedeća članica EU. G. Radoviću, kako je jednom napisao Njegoš: "Kršna i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje, ni Murate, ni za Bonaparte. Svi oni bijaše i preminuše, i svi svoj mač o Crnogorce latiše, pa nestaše, a Crna Gora ostade dovijeka... u svojoj volji i slobodi"", zaključuje se u saopštenju LP.