Krivokapić: SDP pokazao da zna da gradi i vodi državu

“Obnovili smo nezavisnost, vratili smo crnogorski jezik, crnogorsku zastavu, dali smo priliku da Crna Gora bude među najmoćnijim demokratijama svijeta, punopravna članica NATO”, kazao je Krivokapić

1154 pregleda 18 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) pokazala je da zna da gradi i vodi državu, poručio je počasni predsjednik te partije Ranko Krivokapić.

On je rekao da Crna Gora traje milenijum na vjetrometini Balkana, a da SDP tri decenije čuvajući tu istoriju traje na pravoj strani crnogorske i evropske istorije.

“Mi smo pokazali da znamo graditi ali i voditi državu. Institucije koje smo mi vodili, bile su bolje nego sada. Crna Gora je bila jaka, bila je na spisku demokratija a ne hibridnih režima, to su bile glavne odrednice u međunarodnim izvještajima”, ocijenio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, ono što su trasirali zajedno sa liberalima, Monitorom, PEN centrom, prije tri decenije, sada je statusno obilježje Crne Gore.

“Obnovili smo nezavisnost, vratili smo crnogorski jezik, crnogorsku zastavu, dali smo priliku da Crna Gora bude među najmoćnijim demokratijama svijeta, punopravna članica NATO”, kazao je Krivokapić,

On je istakao da SDP mora i hoće završiti pregovore sa Evropskom unijom (EU) u ovom mandatu Skupštine Crne Gore.

“Moramo ući tamo da bismo bili sigurniji, bogatiji, da bismo bili pošteniji. Ništa nije u našim rukama kao što je 30. avgusta u vašim rukama glas za SDP", kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, taj glas se jedini pokazao dostojnim, istrajnim, jakim, za nezavisnu, građansku i evroatlantsku Crnu Goru.

Bonus video: