Nikšićka URA: Dok je DPS otvarao fabriku trupaca, radnici Metalca štrajkovali

"Samo “zahvaljujući” virusu, stručnjaci i radnici Metalca dobili su posao u Podgorici, inače bi njihova stručnost i vještine trunule kao što trunu proizvodi domaćih poljoprovrednika”, navode iz nikšićke URE

5063 pregleda 3 komentar(a)
Radnici Metalca tokom štrajka, Foto: Svetlana Mandić
Radnici Metalca tokom štrajka, Foto: Svetlana Mandić

Iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA saopštili su da je prilikom otvaranja nove fabrike bileta - trupaca u okviru KAP-a ogoljena “još jedna radnička idila u DPS stilu”.

"Još jedno presijecanje crvene vrpce pred izbore i otvaraju fabriku za trupce. Nažalost, kao i svaki njihov javni nastup, sve je prepuno stilskih grešaka. Ishvališe radnike nikšićkog Metalca kako su stručno, profesionalno i naravno na vrijeme, baš pred izbore, završili posao. Bila bi to predivna idila da baš u tom trenutku ti isti hvaljeni radnici nisu tražili svoje zaostale plate i uskraćena radnička prava pred zgradom Opštine Nikšić. A posao koji ih je, inače besposlene, zapao u uništenom i opljačkanom Metalcu, dobili su samo “zahvaljujući” epidemiji korone”, kazali su iz nikšićkog odbora URA.

Prema njihovim riječima, da korona nije spriječila radnike jedne austrijske firme, kojima je taj posao inače povjeren, da dođu u Crnu Goru, radnici Metalca ne bi ni dobili posao.

"Samo “zahvaljujući” virusu, stručnjaci i radnici Metalca dobili su posao u Podgorici, inače bi njihova stručnost i vještine trunule kao što trunu proizvodi domaćih poljoprovrednika”, navode iz nikšićke URE.

Kako ističu, uvoznički lobi uzima svoj danak i kad je radna snaga u pitanju:

,,Pustili bi naše radnike da gladuju, a naš novac bi dali strancima, bez imalo ustručavanja. Kako DPS usklađuje prezir prema svemu domaćem, pa i prema radnoj snazi, sa ogromnom ljubavlju koju gaji prema Crnoj Gori, ostaće prava misterija”.

Iz nikšićke URE tvrde da je radnicima na ceremoniji otvaranja obećano da će se koristiti domaća radna snaga za realizaciju svih projekata DPS-a.

"Na ceremoniji otvaranja, svečano im je obećano da će se ubuduće (čitaj do izbora) koristiti “domaća stručnost i kompetencije” za realizaciju “svih projekata” DPS-a. Trenutno, njihov najvažniji projekat jesu parlamentarni izbori, pa se uveliko pripremaju da iskoriste “stručnost i kompetencije” vjernog glasačkog tijela”, kažu iz GP URA Nikšić.

Iz nikšićke URE napominju da su iz DPS-a uspjeli da otuđe rad od radnika, glasače od glasa, a Crnu Goru od Crne Gore. ,,Obećavaju da mogu još i gore. Nek nam je sa srećom, u novootvorenoj fabrici možemo da prerađujemo DPS trupce, za to nam ne trebaju ni stranci ni dijaspora, dovoljna će biti domaća radna snaga da ih oblikuje za sudbinu koja ih čeka - konačno preuzimanje odgovornosti za počinjena zlodjela”, zaključuju.

Bonus video: