"Za budućnost Crne Gore": Nećemo dozvoliti izgradnju vojnih poligona na Sinjajevini

Kako tvrde, „mjesta za isprobavanje i uništavanje naoružanja na Sinjajevini neće biti“

9346 pregleda 24 reakcija 10 komentar(a)
"Za budućnost Crne Gore", Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
"Za budućnost Crne Gore", Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

„Koalicija „Za budućnost Crne Gore“, neće dozvoliti izgradnju nikakvih vojnih poligona na Sinjajevini niti bilo kakvu drugu uzurpaciju tog prirodnog dragulja“, piše u saopštenju izbornog štaba te koalicije u Kolašinu.

„Za zdravu budućnost Sinjajevine neophodna je potpuna valorizacija prirodnih resursa tog kraja. To podrazumijeva unapređenje vodosnabdiijevanja i poboljšanje putne infrastruktureta planina bila pristupačnije i lokalnom stanovništvu, ali i turistima. Sinjajevina je planina koja još uvijek nije iskoristila ni deseti dio svog turističkog potencijala, a za to će se koalicija „Za budućnost Crne Gore“ zalagati“- saopštili su iz koalicije.

Kako tvrde, „mjesta za isprobavanje i uništavanje naoružanja na Sinjajevini neće biti“. Isprobavanje i uništavanje naoružanja, piše u saopštenju izbornog štaba koalicije „Za budućnost Crne Gore“, narušilo bi kompletan ekosistem.

„Narušilo bi kompletan ekosistem, prije svega zbog vodoizvorišta koja gravitiraju sa lokaliteta Savina voda, pa bi se neka trajno izgubila, a druga bila zatrovana. Zbog toga, poslije 30.avgusta, slobodna Sinjajevina“- zaključuju iz izbornog štaba koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Bonus video: