"Pljevlja sve integrisanija unutar Crne Gore"

Đukanović: Pljevlja simbol multietničnosti i multikulturalnosti, vrijednosti koje ćemo odlučno čuvati

Predstavljajući političku ponudu DPS-a, rekao je da se ona u odnosu na konkurenciju najbolje može porediti s Pljevljima u vrijeme kada je opozicija držala vlast u ovom gradu

2409 pregleda 11 komentar(a)
Đukanović u Pljevljima, Foto: Demokratska partija socijalista
Đukanović u Pljevljima, Foto: Demokratska partija socijalista

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio je danas Pljevlja i tom prilikom imao niz aktivnosti u kojima su učestvovali koordinator Predsjedništva DPS-a za Pljevlja Aleksandar Žurić, predsjednik OO DPS-a Pljevlja Vlade Milinković, i predsjednik opštine Igor Golubović, kandidati za poslanike Vlastimir Golubović, Danijel Živković, Slavoljub Popadić i Mirha Hasanbegović, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Đukanović je istakao da su Pljevlja simbol multukulturalnosti i multietničnosti kao vanvremenih vrijednosti Crne Gore.

"Uprkos besprizornim napadima određenih političkih i parapolitičkih struktura, država će odlučno stati u odbranu tih vrijednosti koje smo njegovali vjekovima na ponos cijele Crne Gore", kazao je Đukanović i izrazio zadovoljstvo "odgovornom politikom lokalne uprave čiji je glavni stožer Demokratska partija socijalista, koja je od preuzimanja vlasti u ovoj opštini uspjela konsolidovati finansije, racionalizovati javnu upravu, revitalizovati odnose sa najvećim privrednim društvima u Pljevljima – Rudnikom uglja i EPCG sa kojima su partnerski došli do održivih rješenja za razvoj Pljevalja i rješavanje ekoloških izazova".

Dodatno, kako je istakao, posvetili su se pronalaženju najboljih modela za dalje privlačenje domaćih i stranih investitora uz kontinuiranu izgradnju i obnovu svih vidova infrastrukture, "čime su Pljevlja sve integrisanija unutar Crne Gore, kao i sa regionom".

Predstavljajući političku ponudu DPS-a, rekao je da se ona u odnosu na konkurenciju najbolje može porediti s Pljevljima u vrijeme kada je opozicija držala vlast u ovom gradu, "nakon čega je mukotrpnim i predanim radom lokalna uprava predvođena DPS-om riješila brojne nagomilane probleme i dala novo lice gradu, koga čeka blisko bolja budućnost".

"Upravo je DPS za svakog odgovornog i zdravomislećeg građanina Crne Gore logičan izbor, jer je već 30 godina garant mira i stabilnosti, provodeći Crnu Goru kroz redovne balkanske turbulencije bez oštećenja, odvraćajući je od lutanja vanevropskim balkanskim bespućima i dovodeći je u red najrazvijenijih demokratija današnjice na dobrobit svih građana", saopštio je Đukanović.

On je podsjetio da je DPS bio "motor reformi" na ekonomskom planu koje su od zemlje zavisne od dotacija među najmanje razvijenim republikama bivše Jugoslavije napravili "najdinamičniju ekonomiju Zapadnog Balkana".

"DPS je odgovornom politikom, na divljenje demokratskog svijeta, obnovio crnogorsku nezavisnost 2006. i usmjerio je ka usvajanju najsavremenijih civilizacijiskih vrijednosti, što je rezultiralo članstvom u NATO-u, otvaranjem svih pregovaračkih poglavlja u procesu pristupanja EU i osjetno boljim kvalitetom života svih građana. Naravno, posao nije završen i upravo predstojeći mandat treba iskoristiti da se nastavi s reformama, jer Crnoj Gori ne pripada ništa manje nego da bude na istom civilizacijskom i ekonomskom nivou kao i najrazvijenije države EU", istakao je Đukanović.

On je dodao i da nasuprot politici DPS-a stoje one politike "čiji je osnov djelovanja negiranje crnogorske državnosti, potčinjavanje interesima drugih država što se svugdje u civilizovanom svijetu tretira kao izdaja".

Stoga je, kako je kazao, izbor građana Crne Gore jasan, a time i zadatak DPS-a, da "retrogradnu politiku koja je sada na politički teren izvukla sve svoje adute u želji za destrukcijom budućnosti svih crnogorskih građana, pošaljemo u istoriju i njihove opozicione klupe koje će ovaj put nadamo se posjećivati češće, a mi da nakon 30. avgusta nastavimo sa odlučnim sprovođenjem jasne vizije razvoja Crne Gore".

Kako je saopšteno, Đukanović je imao i odvojen susret sa Savjetom mladih DPS-a Pljevlja.

"U razgovoru s mladima je između ostalog istakao da se ponosi uspjesima koje je partija ostvarila u vođenju države, ostavljajući upravo mladim generacijama mnogo razvijeniju zemlju sa jasnom evropskom perspektivom, u čemu i leži posebna odgovornost nastupajućih generacija da se stečene vrijednosti očuvaju i dalje unapređuju", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas