Marković: Savjesno i mirno čekamo sud građana o onome što smo postigli

On je istakao da u Župi već nekoliko kompanija ima svoje proizvodnje i biznise, a da dolaze i novi privrednici

6867 pregleda 55 reakcija 34 komentar(a)
Marković, Foto: Demokratska Partija Socijalista
Marković, Foto: Demokratska Partija Socijalista

Nosilac liste "Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović", Duško Marković govorio je na tribini u Župi Nikšićkoj, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

Marković je kazao da su Nikšić i Župa najbolji garant da će DPS 30. avgusta pobijediti "ubjedljivije nego ikada".

"Mi smo, a ne neki drugi, učinili da Nikšićani i Župljani danas žive životom evropskog čovjeka, u miru i sigurnosti. Sve što smo planirali i obećali, kao i na drugim mjestima, i ovdje smo uradili", kazao je Marković.

On je istakao da u Župi već nekoliko kompanija ima svoje proizvodnje i biznise, a da dolaze i novi privrednici.

Komentarišući urađeno, on je istakao da je politika DPS-a dovršila neophodnu infrastrukturu, te da je "izgrađeno sve što je bilo važno i za naše mlade, naše sportiste i naše đake", navodi se u saopštenju.

"Opredjeljenje ove Vlade bilo je i ostalo da razmišljamo o crnogorskom čovjeku i njegovoj perspektivi, i da svakodnevno radimo na pitanjima od kojih zavisi standard naših građana. I radili smo! Zbog toga mirne savjesti čekamo njihov sud, i njihovu ocjenu onoga što smo postigli", napomenuo je on.

U kontekstu postignutih rezultata, Marković je govorio o autoputu, te istakao da to nije samo put, nego i velika prilika za razvoj i napredak "koja se neće završiti ni u Mateševu ni u Boljarima".

"Taj put je i snažna poruka - da Crna Gora pripada Evropi, da se naša zemlja povezuje sa susjedima i regionom, da našem razvoju i našem povezivanju odgovara da pored pruge imamo i auto-put od Bara do Beograda", istakao je.

Na kraju izlaganja, govoreći o političkoj konkurenciji i njenim mentorima, Marković je rekao da Crkva treba da služi narodu, a sveštenici vjernicima.

„Ne da građani služe Crkvi, niti da Crkva služi političkoj koaliciji. Prepoznajem da to naši građani većinski neće prihvatiti, i oni će 30. avgusta svakome odrediti mjesto - svakoj od tri koalicije. Zato - 30. avgusta, odlučno za suverenu i slobodnu Crnu Goru", zaključio je Marković.

Bonus video: