CEMI će nadgledati izbore u Ulcinju: Imaće posmatrače na svim biračkim mjestima

Iz CeMI-ja su najavili da će redovno informisati građane o izlaznosti i eventualnim nepravilnostima na biračkim mjestima
1 komentar(a)
CEMI, Alison Kemp, Foto: PR Centar
CEMI, Alison Kemp, Foto: PR Centar
Ažurirano: 26.01.2018. 17:16h

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) nadgledaće lokalne izbore koji će 4. februara biti održani u Ulcinju i imaće svoje posmatrače na svim biračkim mjestima, saopšteno je iz te organizacije.

Predstavnici CeMI-ja sastali su se danas u Ulcinju sa ambasadorkom Velike Britanije Alison Kemp i informisali je o dosadašnjim rezultatima projekta pod nazivom Izborni integritet u Crnoj Gori – praćenje lokalnih izbora u Ulcinju, 2018, kao i planovima za izborni dan.

„Svrha projekta je povećanje stepena javnog povjerenja u izborni proces kroz doprinos stvaranja demokratskih uslova za transparentne, slobodne i fer lokalne izbore u Ulcinju, kao i sprječavanje izbornih nepravilnosti tokom izbornog procesa“, navodi se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su najavili da će redovno informisati građane o izlaznosti i eventualnim nepravilnostima na biračkim mjestima.

„Nakon zatvaranja biračkih mjesta, CeMI će obavještavati javnost o rezultatima glasanja“, dodaje se u saopštenju.

Projekat Izborni integritet u Crnoj Gori – praćenje lokalnih izbora u Ulcinju, 2018 CeMI realizuje uz podršku Britanske ambasade.

Bonus video: