Marković, Vučić, Tači, Rama, Zaev i Zvizdić saglasni: Ova godina jedna od ključnih za evropsku perspektivu

Na zatvorenoj konferenciji, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, konstatovano je da će strategija EU za Zapadni Balkan, čije se objavljivanje očekuje početkom februara, predstavljati čvrstu potvrdu evropske perspektive regiona
4 komentar(a)
Duško Marković, Denis Zvizdić, Hašim Tači, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Denis Zvizdić, Hašim Tači, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.01.2018. 16:30h

Ova godina predstavlja jednu od ključnih za evropsku perspektivu regiona, saglasili su se lideri država Zapadnog Balkana na Svjetkosm ekonomskom forumu (WEF) u Davosu.

Oni su se na konferenciji saglasili da je preduslov za napredak Zapadnog Balkana veći nivo međusobnog razumijevanja.

Na zatvorenoj konferenciji, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, konstatovano je da će strategija EU za Zapadni Balkan, čije se objavljivanje očekuje početkom februara, predstavljati čvrstu potvrdu evropske perspektive regiona.

Na konferenciji su, pored premijera Duška Markovića učestvovali predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, premijeri Albanije i Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH), Denis Zvizdić.

U radu konferencije učestvovali su i član Upravnog odbora i predsjednikWEF, bivši ministar vanjskih poslova Norveške Borge Brende, komesar za proširenje Evropske unije Johanes Han, predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov i podsekretar UN za politička pitanja Džefri Feltman.

Bonus video: