Janković: Od Ponora gora samo vlast

“Crna ekološka tačka, poznatija kao Ponor, umnogome umanjuje kvalitet i otežava život prevashodno mještanima naselja Podgranica, Donje Polje i Gruda, i predstavlja izvor zaraze i neprijatnih mirisa. Koristeći se već mnogo puta viđenom predizbornom prevarom koja se uvijek ogledala u započinjanju radova na sanaciji ponora, pričinjena je velika šteta ljudima koji žive u neposrednoj blizini”

3865 pregleda 35 reakcija 5 komentar(a)
Janković, Foto: Crno na Bijelo
Janković, Foto: Crno na Bijelo

Godinama smo svjedoci da predstavnici vlasti ne preduzimaju konkretne aktivnosti kada je u pitanju sanacija jednog od najvećih infrastrukturnih problema Prijestonice - tretmana otpadnih voda i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda, kazao je danas kandidat za poslanika liste “Crno na bijelo” Slavko Šole Janković.

Jedina konkretna aktivnost koju preduzimaju, a vezano za ovaj gorući problem, jeste uredno nuđenje lažnih obećanja pred svake izbore, napominje on.

Ponor
Ponorfoto: URA Cetinje

“Crna ekološka tačka, poznatija kao Ponor, umnogome umanjuje kvalitet i otežava život prevashodno mještanima naselja Podgranica, Donje Polje i Gruda, i predstavlja izvor zaraze i neprijatnih mirisa. Koristeći se već mnogo puta viđenom predizbornom prevarom koja se uvijek ogledala u započinjanju radova na sanaciji ponora, pričinjena je velika šteta ljudima koji žive u neposrednoj blizini”, kazao je Janković.

On ističe da je izvođač radova prilikom pripreme terena za početak radova uklonio potporne zidove na imanjima koja se graniče sa Ponorom i nakon toga nestao, a radovi su po završetku izbora u potpunosti obustavljeni.

“Do današnjeg dana nije se pojavio novi izvođač radova, a šteta na pomenutim imanjima rasla je usljed atmosferskih uticaja i sad prijeti da ugrozi čak i objekte stanovanja i pričini ogromnu materijalnu štetu. Najgore od svega jeste to da su se ugroženi građani u više navrata bezuspješno obraćali nadležnim sekretarijatima i direkcijama i zahtijevali adekvatno rješavanje problema u kojem su se našli isključivo krivicom izvođača i naručioca predmetnih radova”, ističe on.

Ponor
Ponorfoto: URA Cetinje

Kaže da takav neodgovoran način upravljanja Prijestonicom i nebriga za građane predstavljaju oličenje djelovanja jedne nesposobne vlasti koja osim ličnih benefita i želje za uhljebljenjem ne pokazuje bilo kakvu empatiju prema realnim problemima građana.

“Upravo zbog toga na ovim izborima građani moraju kazniti one čiji je vrhunac djelovanja kreiranje lažnih obećanja i obmana koje su servirane iz jako ličnih i sebičnih razloga”, zaključio je Janković.

Bonus video: