Marković: Kao nova članica NATO-a dobili smo poziv da učestvujemo na forumu u Davosu

"To je bila odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje ekonomske i razvojne potencijale, a ostvario sam brojne kontakte sa ozbiljnim vlasnicima kapitala koji ulažu ili su spremni da ulažu u Crnu Goru"
5 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Screenshot (Vlada Crne Gore)
Duško Marković, Foto: Screenshot (Vlada Crne Gore)
Ažurirano: 26.01.2018. 16:07h

Svjetski ekonomski forum u Davosu bio je odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje ekonomske i razvojne potencijale, saopštio je danas predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

On je kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore kazao i da je ostvario brojne kontakte sa političkim liderima i ozbiljnim investitorima.

"Odgovorna politika Crne Gore rezultirala je snažnom međunarodnom reputacijom. Kao nova članica NATO-a dobili smo poziv da učestvujemo na najvećem globalnom ekonomskom i političkom forumu u Davosu. To je bila odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje ekonomske i razvojne potencijale, a ostvario sam brojne kontakte sa ozbiljnim vlasnicima kapitala koji ulažu ili su spremni da ulažu u Crnu Goru. To je, takođe, bila prilika da ostvarim i brojne kontakte sa predsjednicima vlada i političkim liderima brojnih zemalja koje snažno podržavaju Crnu Goru i cijene njen sveukupni napredak. Na današnjem Forumu smo ostvarili i sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana sa predsjedavajućom Bugarskom i komesarom Hanom i predstavnicima brojnih evropskih kompanija koje imaju za cilja da obezbijede bolju budućnost za region i da ostvare preduslove za njegov novi ekonomski zamah", rekao je Marković.

Marković se na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu sreo i sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom.

Bonus video: