Ćirović: Policija otišla korak dalje, službenik odbio da reaguje na direktnu prijetnju Bečiću

Portparol Demokrata, Nikola Rovčanin saopštio je da je karakteristika svakog autokratskog režima, da u poslednjim fazama upotrebljava najbrutalnije metode u obračunu sa konkurencijom

19414 pregleda 101 reakcija 42 komentar(a)
Ćirović, Foto: Boris Pejović
Ćirović, Foto: Boris Pejović

Policajac koji je na Cetinju zaustavio autobus koalicije „Mir je naša nacija“ , nije reagovao na direktnu prijetnju koju je nepoznata osoba uputila lideru koalicije Aleksi Bečiću, saopšteno je iz te koalicije.

Kandidatkinja za poslanicu Koalicije, Nevenka Ćirović, objasnila je da je danas, na Cetinju, opet zaustavljen Karavan mira predvođen Bečićem i da je opet kažnjen od službenika Uprave policije. Međutim, kako je navela, danas je policija otišla i korak dalje, pa je uprkos činjenici što je u momentu pisanja kazne prošao automobil iz koga je nepoznata osoba uputila direktnu prijetnju Bečiću, službenik mirno stajao i odbio da reaguje, kako po službenoj dužnosti, tako i po prijavi lidera Koalicije.

„Snimak je pokazao da je policajac po zadatku da napiše kaznu i da ga ništa okolo nije zanimalo. Čak i da nije čuo prijetnju koja se desila na metar od njega, bio je dužan nakon što ga je Bečić obavijestio o prijetnji, da postupi po službenoj dužnosti i da reagije. Kao učesnica Karavana potvrđujem da nema mjesta na kojem nam policija nije napisala kaznu, što znači da je u pitanju klasičan oblik praćenja“, naglasila je Ćirović.

Ona je podsjetila na izjavu Veselina Veljovića datu pred OEBS-om, kojom navodno garantuje svim učesnicima slobodno izjašnjavanje.

Ćirović je istakla da njegova izjava “izlazi iz okvira zakona i mandata direktora Uprave policije jer on nije predsjednik DIK-a”.

„Policija ima snimke i može ako želi da identifikuje onoga kome prijeti. Onaj ko je prijetio pokazao je svoje junaštvo, jer čim je iz autobusa izašao Aleksa Bečić, on je dao gas i pobjegao“, kazala je Ćirović.

Ona je istakla da njihov pravni tim prati i prikuplja podatke o postupanju policije.

Koalicija će, kako je saopšteno, obavijestiti sve posmatračke misije o ovom i ostalim slučajevima napada.

Portparol Demokrata, Nikola Rovčanin saopštio je da je karakteristika svakog autokratskog režima, da u poslednjim fazama upotrebljava najbrutalnije metode u obračunu sa konkurencijom.

„Tako je Đukanovićev režim mobilisao sve strukture i javnu i tajnu policiju za obračun sa koalicijom „Mir je naša nacija“ i njenim liderom Aleksom Bečićem. Nakon kažnjavanja u Pljevljima, nakon praćenja, blokade i kažnjavanja u Beranama, juče je opet u Pljevljima uslijedila potpuna opsada i zabrana više od šest sati Koaliciji i lideru Bečiću, da dođu u centar grada i to iz više pravaca. Pljevlja su juče podsjećala na Sjevernu Koreju“, kazao je je Rovčanin.

On je naglasio da se sve ovo sprovodi po direktnom nalogu Veselina Veljovića.

Bonus video: