Jovanović : Prioritet djelovanja HRS-a ekonomski razvoj Crne Gore

Osnovni ciljevi politike HRS-a su, kako je istakla, samostalnost u proizvodnji većine poljoprivrednih proizvoda, po konkurentnim cijenama i "zadovoljan poljoprivrednik, koji dobro živi od svoga rada"

2233 pregleda 40 reakcija 5 komentar(a)
Jovanović, Foto: Hrvatska reformska stranka
Jovanović, Foto: Hrvatska reformska stranka

Tanja Jovanović, ispred Hrvatske reformske stranke Crne Gore, kazala je da je prioritet programskog djelovanja HRS-a ekonomski razvoj Crne Gore, "koji će dovesti do porasta životnog standarda i stabilne socijalne politike."

"Za nas u HRS -u su razvoj energetike i saobraćajne infrastrukture važni preduslovi za ukupni privredni razvoj zemlje. Uz turizam, koji će ostati jedna od najvažnijih grana privrede, neophodno je razvijati i poljoprivrednu proizvodnju baziranu na malim porodičnim gazdinstvima, ali i kroz mala i srednja preduzeća", saopštila je Jovanović.

Ona je dodala i da će "snažnom podrškom domaćoj proizvodnji i stvaranjem konkurentnog domaćeg proizvoda omogućiti smanjenje uvoza na pristojnu mjeru, ali i kupovinu domaćeg , na način da se veliki trgovački lanci pravilno usmjere".

U tom pravcu osnovni ciljevi politike HRS-a su, kako je istakla, samostalnost u proizvodnji većine poljoprivrednih proizvoda, po konkurentnim cijenama i "zadovoljan poljoprivrednik, koji dobro živi od svoga rada".

"Takođe, HRS će dodatno podržati razvoj konkurentnog i prilagodljivog prehrambeno-prerađivačkog i ribarskog sektora, temeljenog na sigurnosti hrane, zaštiti okoline i pridrodnih resursa. Zato ćemo se zalagati za razvoj moderne poljoprivredne proizvodnje koja će biti potpomognuta učinkovitijim, pravednim i dostupnim mjerama podrške, kao i povećanim udjelom novih naučnih i tehnoloških mogućnosti", navodi se u saopštenju Jovanović.

Ona je napomenula da će podrška samozapošljavanju kroz razne programe edukacije, prvenstveno mladih, biti pravac djelovanja HRS-a kako bi se osposobili za produktivno i inovativno preduzetništvo.

"Samostalnost u proizvodnji većine poljoprivrednih proizvoda po konkurentnim cijenama i zadovoljan poljoprivrednik koji dobro živi od svoga rada. Crna Gora ne može biti samo potrošačko, već društvo koje mora i da zarađuje. Samo mudrim odlukama i ravnomjernim ulaganjem možemo osnažiti cjelokupnu privredu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: