Mitrović: Divanović kupovao glasove prilikom posjete Jazu

Ivanovićeva je, za sve vrijeme dok su odbornici DF-a optuživali aktuelnu većinu, vodila sjednicu te izvršila i prozivku odbornika

14820 pregleda 123 reakcija 13 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vuk Lajović
Sa sjednice, Foto: Vuk Lajović

Sjednica Skupštine opštine Budva počela je jutros, uprkos protestu dva odbornika budvanskog Demokratskog fronta, Nataše Mitrović i Đorđija Vujovića.

Oni su ušli u skupštinsku salu snimajući telefonom sve prisutne, navodeći da je riječ o rijaliti sjednici.

Mitrović je prišla Nikoli Divanoviću, koga je odbornička većina koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Crnogorska i nezavisni odbornik Stevan Džaković izabrala za gradonačelnika Budve, i optužila ga da je prilikom posjete Jazu “kupovao” glasove stanovnika u naselju Palestina.

Mitrovićeva je kazala da je ona lično pomagala raseljenike i Rome u tom naselju i pitala Divanovića gdje su oni bili tada, "već sada trgovinom zemlje želi da prikupi glasove".

Vujović je potom sjeo pored predsjedavajuće Anđele Ivanović, saopštavajući da će koalicija "Za budućnost Budve- Marko Bato Carević” pobijediti na izborima.

Ivanovićeva je, za sve vrijeme dok su odbornici DF-a optuživali aktuelnu većinu, vodila sjednicu te izvršila i prozivku odbornika.

Vujović je kazao da ostavlja sve u sali da nastave rijaliti sjednicu, nakon čega je sa Mitrovićevom napustio zasijedanje, a Ivanović je nastavila zasijedanje.

Prisutni odbornici većine smijali su se nastupu Vujovića, pa čak i aplaudirali kada je on pozvao da se glasa za Marka Carevića, koga je odbornička većina smijenila sa mjesta predsjednika Opštine Budva.

Divanović je nazvao nastup Vujovica i Mitrović "performansom", jer, kako je kazao, ne mogu da se pomire sa činjenicom da "aktuelna gradska uprava rješava nagomilane naslijeđene probleme".

Bonus video: