"Vlada bi da proda i kulturno dobro od nacionalnog značaja i park prirode Miločer i svetostefanske crkve"

Iz koalicije "Marko Bato Carević Za budućnost Budve" su kazali da tajna prodaje akcija nove firme Sveti Stefan hoteli AD miriše na isti scenario kao u slučaju HG Budvanska rivijera

4933 pregleda 1 komentar(a)
Miločerski park (Ilustracija), Foto: Arhiva Vijesti
Miločerski park (Ilustracija), Foto: Arhiva Vijesti

Zahvaljujući Mjesnoj zajednici Sveti Stefan komunalna inspekcija i policija pokrenula je postupak i rješenjem naredila uklanjanje metalne kapije kojom je građanima bio potpuno onemogućen prilaz miločerskoj plaži i priobalnom šetalištu, saopšteno je danas iz koalicije "Marko Bato Carević Za budućnost Budve".

"Ovo je samo još jedna u nizu pobjeda mjesne zajednice za ustavom i zakonima zagarantovana prava građana ovog dijela Paštrovića. Za vrijeme budvanske pohare organizovane kriminalne grupe (OKG) Demokratske partije socijalista (DPS), Budva je izgubila svoj urbanistički red, najvrijednije resurse prodala u sumnjivim privatizacijama, a od plaža napravila vašarište na kojima povlašćeni investitori rade kako im je volja. Sve to uz amin Morskog dobra, koje služi jedino tome da ovaj resurs podredi interesima partije", ističe se u saopštenju koalicije "Marko Bato Carević Za budućnost Budve".

Oni su dodali da tajna prodaje akcija nove firme Sveti Stefan hoteli AD miriše na isti scenario kao u slučaju HG Budvanska rivijera.

"Odbor direktora tog preduzeća priprema partijsku poslušničku prodaju ovog vrijednog budvanskog resursa koje predstavlja zakonom zaštićeno „kulturno dobro od nacionalnog značaja. Građani Budve, koalicija "Za budućnost Budve" vam obećava da ovo nikada nećemo dopustiti. Izgradnja nelegalnog kondo hotela (sa stanovima za prodaju) u Miločerskom parku, jedinoj preostaloj djevičanskoj zoni devastirane obale, uz gradnju nelegalnog administrativnog objekta kod hotela Sveti Stefan i spa centra na Kraljičinoj plaži predstavljaju zločin protiv prirode. Malo je što su devastirali centar Budve, Velje vinograde, Zavalu, Bečiće i Rafailoviće, Petrovac, već bi u novoj OKG avanturi da prodaju i unište ono najdragocjenije što nam je ostalo. Nažalost, njima ništa nije sveto, ni privatna svojina, ni crkve ni manastiri ni zajedničko blago prirode koje su nam preci ostavili da ih mi predamo potomcima. Otimanje vlasti u Budvi ima za cilj upravo realizaciju ovih "prljavih poslova" i zato je važno da na izborima DPS bude zauvijek poslat u prošlost", kazali su iz koalicije "Marko Bato Carević Za budućnost Budve".

Oni su poručili i da su četiri crkve na Svetom Stefanu vlasništvo novoosnovane firme, uknjižene u poslijeratnom periodu.

"Sada bi Vlada Crne Gore da proda i kulturno dobro od nacionalnog značaja i park prirode Miločer i svetostefanske crkve. Sve ovo se dešava uz saglasnost Paštrovića, mještana Svetog Stefana Dragana Mikovića, koji je izvršni direktor preduzeća HTP Miločer doo na čijem se zemljištu gradi novi nelegalni džinovski objekat sa stanovima za prodaju, Miška Rađenovića izvršnog direktora preduzeća Sveti Stefan hoteli doo koje prodaje Sveti Stefan i Miločer i članova Odbora direktora ovog preduzeća, a to su: Milan Vučinić, predsjednik i članovi Petar Ivković, Vladimir Sekulić, Savo Jasnić i Slobodan Leković. Oni pristaju, da se opšte dobro svih građana Paštrovića, Budvana i Crnogoraca predaje u ruke sumnjivih biznismena povezanih sa njihovim šefom partije" rekli su iz koalicije "Marko Bato Carević Za budućnost Budve".

Oni navode i da su sigurni da će "postojeće ili tužilaštvo nakon pada posljednje evropske diktature odlučiti da preispita sve vezano za devastaciju turističkog potencijala Budve".

"Na tome ćemo insistirati u novom sazivu Skupštine opštine – od transformacije Budvanske rivijere iz vlasništva Opštine Budva u vlasništvo Vlade Crne Gore pa do sadašnje segmentacije i rasprodaje nacionalnih dobara ove zemlje. Do tada, ostaje nam da se borimo, svi zajedno. Za naše svetinje, za našu zemlju, za našu budućnost. Zato je put pored Kraljičine plaže, koju neki od naše djece nisu nikada vidjeli do sada, predstavlja mali korak za nas, ali veliki za borbu kojom ćemo naša turistička dobra i našu obalu spasiti od pohlepe i gramzivosti DPS i njima bliskih investitora. Za budućnost Budve i Paštrovića i zaštitu naših resursa zaokružite pobjedničku listu i broj 6", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: