Obod pisao DIK: Propusti u odluci za štampanje glasačkih listića

Iz "Oboda" ukazuju i da Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača ne sadrži pouku o pravnom sredstvu

1964 pregleda 3 komentar(a)
DIK, Foto: Boris Pejović
DIK, Foto: Boris Pejović

Cetinjska štamparija "Obod" koja godinama štampa lisiće za izbore nezadovoljna je odlukom Državne izborne komisije (DIK) da taj posao ove godine radi bjelopoljski "Merkator international".

Štampanje glasačkih listića na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji će biti održani 30. avgusta, počelo je jutros u sedam časova u bjelopoljskoj štampariji "Merkator". Najavljuju da će iskoristiti sva pravna sredstva radi poništenja odluke i naknade štete, navodi se u dopisu "Oboda" DIK.

Štamparija "Merkator" izabrana je kao najpovoljniji ponuđač za štampanje glasačkih listića, odlukom DIK.

Komisija je na sjednici 31. jula ocijenila da je ponuda bjelopoljskog "Merkatora" znatno povoljnija u odnosu na ponudu ostalih preduzeća, "Obod Cetinje" i "Grafo group Podgorica".

U "Obodu" su procijenili da u ponudama ostalih ponuđača ima nelogičnosti i nepravilnosti.

To se navodi u dopisu "Oboda", u koji su "Vijesti" imale uvid i koji je upućen DIK.

"Kako je štamparija Obod kao zainteresovani ponuđač zatražila i dobila na uvid dokumentaciju vezano za nabavku usluga štampanja izbornog materijala na izborima za poslanike za Skupštinu Crne Gore koji su raspisani za 30. avgust, uočili smo određene nepravilnosti i nelogičnosti, odnosno izražavamo sumnju u vjerodostojnost dostavljene prateće dokumentacije, uz ponude ostalih ponuđača", navodi se u dopisu kojim se traži uvid u originalne spise.

Iz "Oboda" ukazuju i da Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača ne sadrži pouku o pravnom sredstvu.

"Kako nam je namjera da se koristimo svim raspoloživim sredstvima radi poništenja iste i naknade štete, molimo vas da odluku upotpunite i kao pravno neuku stranku nas uputite rapoloživim pravnim sredstvim", piše u dopisu.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, vlasnica preduzeća "Merkator" International je Nemša Omerhodžić, bivša potpredsjednica Opštine Bijelo Polje iz DPS-a.

Bonus video: