Mijović: DPS nije ispunio nijedno od obećanja u Pljevljima, neće ni ono što Đukanović sad obećava

Gdje god stanuje demokratija, predsjednici država i vlada daju neopozive ostavke kad ih suoče sa "nepobitnim dokazima o korupciji", a one koji to ne učine tužilaštvo i sudstvo tih zemalja brzo privode pravdi, ističe kandidat za poslanika sa liste koalicije “Crno na bijelo”

9254 pregleda 47 reakcija 7 komentar(a)
Mijović, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Mijović, Foto: Koalicija Crno na bijelo

Siguran sam da građani Pljevalja nisu povjerovali Milu Đukanoviću, koji im se obratio u svojstvu predsjednika DPS-a, a ne svih građana, da će država izvršiti rekonstrukciju postojeće Termelektrane i dograditi joj drugi blok, kazao je danas Dejan Mijović, kandidat za poslanika sa liste koalicije “Crno na bijelo”.

“Uvjeren sam u to ne samo zato što vam DPS nije ispunio nijedno od sličnih obećanja sa prethodnih izbora, već zato što vam danas u eri interneta niko više ne može prodati rog u vreći. Znate veoma dobro da Crna Gora mora da slijedi politiku EU i Pariški klimatski sporazum koji nalažu da s, zbog ugroženosti planete, termolektrane moraju ubrzano zatvarati. Znate, takođe, da su zbog ogromnih penala takvi projekti neisplativi i da Crna Gora za njih ne može dobiti zajmove od međunarodnih finansijskih institucija, bez čije podrške ih ne može realizovati”, poručio je Mijović Pljevljacima.

On je kazao da smo “svi u Crnoj Gori, pa i potpisnik ovih redova, bili nekad za gradnju termolektrana”.

“Najnovija saznanja, međutim, o surovoj opasnosti koja nam prijeti nalažu svima nama, a posebno odgovornim političarima, da se prilagodimo novoj stvarnosti i okrenemo obnovljivim izvorima energije. Milo Đukanović nije odgovoran političar jer vas uprkos svemu i dalje pokušava obmanuti, pa on i njegov DPS ne zaslužuju više vaše povjerenje, kao ni ostalih građana Crne Gore”, navodi Mijović.

Dodaje i da gdje god stanuje demokratija, predsjednici država i vlada daju neopozive ostavke kad ih suoče sa "nepobitnim dokazima o korupciji", a one koji to ne učine tužilaštvo i sudstvo tih zemalja brzo privode pravdi.

“Umjesto što daje nemušta saopštenja kojima prikrivaju korupciju na visokom nivou, Državno tužilaštvo Crne Gore, na čelu sa Ivicom Stankovićem i Milivojem Katnićem, bi u slučaju Možura, zbog kojeg će građanima Crne Gore računi za struju biti uvećani za 115 miliona eura, je bilo dužno pokrenuti hitan postupak da se oduzme imunitet Milu Đukanoviću, a on uhapsi, jer je najodgovorniji za tu neviđenu pljačku”, naglasio je Mijović.

Mijović ističe i da “pošto oni neće to uraditi", koalicija Crno na bijelo obećava da će se, zajedno sa svim demokratskim snagama društva, pobrinuti da se to desi.

“Razvrgnućemo taj koruptivni posao, a svu ostvarenu uštjedu, kao i 60 miliona eura dodijeljenih firmi predsjednikovog sina za lažnu rekonstrukciju termolektrane, usmjeriti u gradnju vjetrolektrana i druge razvojne projekte u Pljevljima i drugim krajevima Crne Gore. Da bismo u tome uspjeli, potrebno je samo da svi vi izvršite svoju građansku dužnost i glasate 30 avgusta za jedinu ispravnu ponudu koaliciju Crno na bijelo”, zaključio je Mijović.

Bonus video: