Milačić: Ne gradi se "multietnički sklad" na diskriminaciji srpskog naroda

Lider Prave je dodao da "Bošnjaci sa 11 odsto stanovništva kontrolišu šest ministarstava u Vladi, dok Srbi sa 30 odsto ne kontrolišu čak ni niže rangirane sektore"
72 pregleda 64 komentar(a)
MArko Milačić Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
MArko Milačić Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 15.05.2018. 11:13h

Funkcioneri DPS-a u kampanji za lokalne izbore u Podgorici, dvanaest godina nakon sticanja nezavisnosti, i dalje brane državu od srpskog naroda koji hoće da je, kako kažu, otme. Govore kako je naša nezavisnost ugrožena, te kako je moraju još ovaj put odbraniti od pomahnitalih Srba-četnika, što, naravno, nema veze sa realnošću, saopštio je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

On je kazao da se često moglo čuti u izjavama najviših državnih funkcionera kako je Crna Gora regionalni šampion i evropski primjer multi-etničkog skada i skladnog života svih etničkih grupa koje u njoj žive.

"Poštovani građani, vi ste svjedoci koliko se puta posredstvom medija, DPS sa koalicionim partnerima hvalio takozvanim "multietničkim skladom". Nažalost taj takozvani «multietnički sklad» je neprincipijelna koalicija i vještačka parlamentarna većina, osim razaranja cjelokupne državne supstance, sklepana na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori. Tako su Srbi u ovoj drzavi primorani da trpe diktaturu s ciljem, između ostalog, onemogućavanja predstavnicima srpskog naroda da budu na pozicijama u organima i institucijama u kojima se donose sudbinske odluke za svakog gradjanina pa i za Srbe", kazao je Milačić.

Lider Prave je dodao i da je jedan od najvećih državnih, a takođe i gradskih, problema, jeste prekobrojna javna uprava.

"Pojedina gradska preduzeća služe kao domovi za nezbrinute članove DPS-a, pa nije iznenađujuće vidjeti u jednom lokalnom preduzeću i po četiri sekretarice u jednoj kancelariji. Ipak, da stvar bude još gora, u tim preduzećima se, shodno proporcionalnom uvećanju partijskih uhljeba, smanjuje broj Srba, kao dio nacionalne strategije rastakanja i iskorjenjavanja jednog istog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori. U prilog tome svjedoči i čak ne toliko davno Vladino istraživanje, po kome se broj Srba zaposlenih u javnoj upravi zaustavio na 7 odsto", kazao je Milačić.

On je dodao da "Bošnjaci sa 11 odsto stanovništva kontrolišu šest ministarstava u Vladi, dok Srbi sa 30 odsto ne kontrolišu čak ni niže rangirane sektore".

"Ukoliko to, pak, požele, morali bi zadužiti člansku kartu, ali i ostaviti kući prefiks srpskog.Ta funkcionersko-nacionalna segregacija je apsolutno nedopustiva i protivna vitalnim intresima države Crne Gore, i ja, kao predsjednik Prave Crne Gore, obećavam da ćemo, kad formiramo vlast u Podgorici zajedno sa kolegama iz opozicije, svi zaposleni biti tretirani shodno svojim stručnim kapacitetima, poštujući proporcionalnu zastupljenost svih naroda. Ne može se takozvani «multietnički sklad» graditi na diskriminaciji srpskog naroda", kazao je Milačić.

Bonus video: