Đokmarković : Dati snažnu podršku razvoju demografije i populacione politike

"Podsticaćemo programe podrške za mlade, stariju populaciju, insistirati na punoj primjeni usvojenih strategija i zakona za obrazovanje RAE populacije, kao i dosljednoj primjeni Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom"

4873 pregleda 0 komentar(a)
Ivo Đokmarković, Foto: Hrvatska reformska stranka
Ivo Đokmarković, Foto: Hrvatska reformska stranka

U Crnoj Gori kao državi socijalne pravde svaki građanin mora uživati socijalnu sigurnost.

To je poručio Ivo Đokmarković iz Hrvatska reformska stranka Crne Gore (HRS)

"Zato će HRS dati snažnu podršku razvoju demografije i populacione politike kroz jasno definisane aktivnosti i mjere, predložiti osnivanje porodičnih savjetovališta u saradnji sa resornim ministarstvom", naveo je Đokmarković.

Dodaje da će HRS insistirati na punoj primjeni Zakona o alimentaciji i Zakona o porodičnim odnosima, kao i otvaranju Dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju.

"Podsticaćemo programe podrške za mlade, stariju populaciju, insistirati na punoj primjeni usvojenih strategija i zakona za obrazovanje RAE populacije, kao i dosljednoj primjeni Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Na način da osobe sa invaliditetom sa visokom stručnom spremom budu ravnopravno tretirane na konkursima za zapošljavanje bez diskriminacije", kazao je Đokmarković.

Bonus video: