Forum mladih SDP: Spriječićemo odlazak mladih

Projekat "Zajedno za bolji region" kreirale su i sprovode SDP Crne Gore, SDP Bosne i Hercegovine, SDSM Sjeverne Makedonije i DS iz Srbije podržani od strane Laburističke Partije Velike Britanije

4541 pregleda 245 reakcija 11 komentar(a)
Marijana Čvorović, Foto: SDP
Marijana Čvorović, Foto: SDP

Forum mladih Socijaldemokratske partije (SDP) održao je danas press konferenciju povodom kampanje "Zajedno za bolji region" koja se sprovodi u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

"Kao dugogodišnji, kredibilan, partner ljevičarskih partija u regionu, Evropi ali i šire zajednički smo kreirali programski dokument "Zajedno za bolji region" čiji je cilj da istim glasom ukažemo na probleme koji su u svim našim državama istovjetni. Odlazak mladih iz država Zapadnog Balkana je jedan od najvećih problema sa kojima se naše države suočavaju i čije posljedice će ostaviti nesagledivu štetu našim društvima. Bez jake omladine nema svijetle budućnosti u Crnoj Gori", navela je kandidatkinja za poslanicu Marijana Čvorović.

Kandidat za poslanika na listi "SDP – Jaka Crna Gora" Emir Hadžimušović kazao je da "jake države ne zatvaraju oči na odliv mozgova".

"Jake države ne dozvoljavaju da iz njih nepovratno odlazi ono najbolje - njihova omladina. Crna Gora biće jaka onda kad spriječi odlazak mladih. U sklopu kampanje "SDP - Jaka Crna Gora" obišli smo sve naše opštine i razgovarali sa mladima nudeći im održiva rješenja za njihov ostanak u Crnoj Gori. Samo takvim odnosom prema njima možemo računati na bolju bućnost svih nas. Crnogorska omladina ne treba da utka svoje znanje i vještine u dodatan prosperitet Amerike, Njemačke ili Luksemburga, oni moraju da ostanu ovdje jer su potrebni Crnoj Gori“, rekao je Hadžimušović.

Emir Hadžimušović
Emir Hadžimušovićfoto: SDP

Projekat "Zajedno za bolji region" kreirale su i sprovode SDP Crne Gore, SDP Bosne i Hercegovine, SDSM Sjeverne Makedonije i DS iz Srbije podržani od strane Laburističke Partije Velike Britanije.

Bonus video: