"građanin da bude na prvom mjestu"

SDP Tivat: Korumpirani političari na vlasti obezvrijedili znanje

"Dokle god korumpirani političari dogovaraju poslove ne u korist države, već u korist svojih članova partije, građani će biti zanemareni"

1686 pregleda 3 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Građani su zarobljeni od strane korumpiranih političara na vlasti koji su svojim postupcima obezvrijedili znanje koje su generacije vrijednih i posvećenih sticale, saopšteno je iz tivatskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP), koja učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u toj opštini.

"Tivatski SD poznatiji kao lokalna filijala „Ramada partije“ neiskrenim i površnim potezima pokušava se predstaviti zaštitnikom resursa, od samih sebe. Tako su klijentelisti iz SD-a u Kotoru gdje DPS nema apsolutnu vlast podržali ugovor sa Lušticom Development koji je štetan po građane obije opštine, dok su u Tivtu u kojem njihovi glasovi ne znače ništa jer DPS ima apsolutnu vlast pokušali odglumiti opoziciju glasajući protiv istog ugovora i prijeteći tužbom. U Kotoru su poslušno i klijentelistički podržali ovaj ugovor kojim građani finansiraju tajkune dok u Tivtu gdje njihov glas nema težinu ni uticaj, glasom protiv i fiktivnim tužbama pokušavaju da se prikažu kao opozicija u vlasti i neko ko nažalost samo u ovom slučaju brine o interesu građana i grada. Taj glas nijesu podigli ni oni ni HGI kada je izglasan sporni Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata kojim je opština izgubila nadležnost i moć odlučivanja o prostornom planiranju njene teritorije", navode iz SDP-a u Tivtu.

Iz te partije su iznijeli optužbu da je SD partija puna "korumpiranih funkcionera u vrhu stranke", te da SD, "ili partija poznatija kao 'jedan zaposleni jedan glas' nikad neće imati svoje jasne stavove, u šta smo imali prilike da se uvjerimo i kada je predložena koncesija aerodroma Crne Gore". "Oni su tu jedino da doprinesu daljem uništavanju i beskrupuloznoj pljački crnogorskih resursa", dodaju iz SDP-a.

Iz te partije poručuju da građanin mora biti na prvom mjestu, a ne političke elite i partije.

"Naši građani su zarobljeni od strane korumpiranih političara na vlasti koji su svojim postupcima obezvrijedili znanje koje su generacije vrijednih i posvećenih sticale. Zbog neznanja i pohlepe, klijentelistička politika pravi pogrešne izbore. Oni brinu samo o tome kako da zaposle članove svojih stranaka, a ne o tome kako da razvijaju infrastrukturu i privredu zemlje. Dokle god korumpirani političari dogovaraju poslove ne u korist države, već u korist svojih članova partije, građani će biti zanemareni. Građanin mora da bude na prvom mjestu, a ne političke elite i partije. Zato što to ne shvataju i ne prihvataju, zato što neće da rade u korist građana i zato što im ljudi nijesu na prvom mjestu – zato ćemo uraditi to, ODBRANIĆEMO GRAD i glasaćemo za jak SDP i jaku Crnu Goru i tako će oni biti smijenjeni! Borimo se za sistem koji će prestati da uzima i početi da daje. Stvaraćemo sistem koji će ravnopravno tretirati sve naše građane i raditi u njihovu korist", zaključuje se u saopštenju SDP-a u Tivtu.

Preporučujemo za Vas